enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Yerel Seçimler yaklaştıkça Kahta Siyasetinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yerel Seçimler yaklaştıkça Kahta Siyasetinde yeni gelişmeler yaşanıyor.
REKLAM ALANI
17.04.2018
0
A+
A-
  1. Yerel Seçimleri yaklaştıkça Kahta Siyasetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. 

Her yerde olduğu gibi, bizim bölgeninde yerel dinamikleri farklıdır, ama Büyük Kahta Bölgemiz bir başkadır. Farkılı düşünceler, bunu bunu dile getirdiğinde biz Kahtalılar belki kabüllenmeyiz ama  seçim sürecinde çok enteresan gelişmeler yaşanır. 

Eskiden seçimlere 2 veya üç adayla girilirdi. Fakat son yıllarda 20’den fazla aday adayı boy gösteriyor. Biraz irdeleyecek olursak; Eskiden seçimlerde  aileler ve şahsiyetler öne çıkardı. Şimdilerde adaylardan ziyade parti öne çıkmış durumda. Adaylar eskiden ikna için milleti gezerlerdi  şimdi parti üst kurulunda “ adam kayırmacılık “ peşinde. 

Çoğulcu demokrasilerde aslolan halktır, halk iradesi etkindir. Üzülerek söylüyorum insan iradesi MENFAATÇİLİK pençesine düşmüş durumda. Maalesef herkes hesap kitap peşinde . 

Duruma nesnel olarak baktığımızda,  aday olacakları ideolojiyi değil ilerideki seçimlere siyasi yatırım yapma gayretlerini görmekteyiz. 

Sunni gündem oluşturmamak dileğimle birazda son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerden ve medyada adı geçen adaylardan bahsetmek isterim.

Önceki makalelerimde bahsetmiştim. 

Önceki dönem Ak Parti Belediye Başkanı , İbrahim Yusuf Turanlı sosyal medya hesabından “Ben aday adayı değil adayım” diye açıklama yapmıştı . Dediği gibi de oldu geçenlerde Saadet Partisi Genel Başkanından rozetini alan Sayın Turanlı, Saadet Partisinin Kahta Belediye Başkanı olduğunu duyurdu. Bu gelişme Kahta Siyasetine  farklı bir bakış açısı getirdi. İlk günden itibaren çalışmalarına hız vererek esnafa ziyaretler gerçekleştiriyor. Belediye Başkanlığı dönemdeki önemli projelere imza attığı hizmetlerden dolayı olacak ki Kahta halkının onun hakkında olumlu düşündüğü söyleniyor. Şu anda kesinleşen tek aday olması hasebiyle, yerel seçimlerinde Kahta Belediye Başkanlığına şanslı potansiyel adaylardandır diye düşünüyorum. Esas kanaatim, öbür partilerin adayları açıklandığında daha reel olacaktır. Turanlı’nın bu hamlesi karşısında, rakiplerininde farklı hesaplar peşinde olduğunu tahmin ediyorum. 

Eski Belediye Başkanlarımızdan Sn. Mehmet Yasin Erdem, diğer bir potansiyel adaydır. 1994 – 1999 yılları arasında Kahta Belediye Başkanlığı yaptı. Halk tarafından, sevilen eski başkan mütevazı duruşuyla dikkat çekiyor. 

Kahta Siyasetinin önemli şahsiyetlerinden biride son zamanlarda çalışmalarına hız veren Sn. Ömer Yılancı da potansiyel adaylardan biridir. 

Adı geçen bir başka adayda, tarımsal çalışmalarda göz dolduran Kahta Zıraat Odası Başkanı Sn. Rüştü Turanlı’dır. Burada bir parantez açarsak; Eski belediye başkanımız Sn. İ. Yusuf Turanlı ile akrabalığı olmasına rağmen Ak Parti aday adaylığı süreci devam etmektedir. İlerisi ne gösterecek bekleyip göreceğiz. 

Tabii ki şununda altını çizmek isterim ki: Belediye encümen üyeleri de Belediye başkanıyla eşit değerde önem arzetmektedir. Yetenekli, işin ehli encümen üyeleri Belediye Meclisinde daha iyi kararların çıkmasında belirleyici olacaklardır. Temennimiz, seçimler öncesi Belediye başkan adaylarından bahsettiğimiz kadar encümenlerden de bahsedelim. Belki böylece katılımcı demokrasi de Kahtamızda gelişir.

Bir belediye başkanı ne kadar yeterli ve vizyon sahibi olursa olsun, işin mutfağında çalışanlar encümanlardır. Çünkü, İlçenin geleceğini şekillendiren karar alıcılardır.

Konuya dair ve adalarlarla ilgili düşüncelerim devam edecek…

Saygılarımla…

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi