enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

UZM.DİYETİSYEN HATİCE BAYGUT,RAMAZAN AYI SONRASI BESLENMENİZDE DEĞİŞİKLİKLER YAPIN

UZM.DİYETİSYEN HATİCE BAYGUT,RAMAZAN AYI SONRASI BESLENMENİZDE DEĞİŞİKLİKLER YAPIN
REKLAM ALANI

Uzm. Diyetisyen Hatice Baygut; Ramazan Ayı Sonrası Beslenmenizde Değişiklikler Yapın

Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle beraber beslenme düzeninde değişiklikler yapmamız gerekir. Özellikle besin tüketim aralığı sayısının arttırılması gerekir. Üç ana öğün ve üç ara öğün şeklinde beslenilmesi lazım. Ara ve ana öğün arasındaki sürenin 2-3 saat olmasına özen gösterilmelidir. Ramazan ayında az yemek ve hareketsizlikten kaynaklı metabolizma yavaşlamaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan YDÜ Hastanesi Baş Diyetisyeni Uzm. Hatice Baygut ; “Metabolizmanın yavaşlaması kilo almamıza neden olabilmektedir. Bu yüzden Ramazan Bayramı’nda bazı noktalara dikkat etmeliyiz. Az ve sık beslenmemiz gerekmektedir. Hamurlu tatlılar ve ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tüketmeliyiz. Su kaybının fazla olması nedeniyle 2-2,5 litre kadar su tüketmemiz gerekmektedir.” Dedi.

Baygut, metabolizmadaki yavaşlama nedeniyle haftada 4 gün, 45 dakika egzersiz yaparak yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırabiliriz. Eğer ağırlıklı olarak et ve et ürünleri tüketeceksek, kızartma ve kavurma gibi et seçeneklerini değil, haşlama, ızgara gibi daha çok beyaz ete ağırlık vererek beslenilmelidir.

Posadan Zengin Besinler Tüketilmelidir

Ramazan ayında uzun süre aç kalındığı ve sadece iki öğün beslenildiği için Ramazan ayı sonrası kabızlık problemi oluşabilir. Kabızlık problemini önlemek için posadan zengin besinlerden beslenmemiz gerekmektedir. Posadan zengin besinler tüketilmelidir. Özellikle kabuklu yenilen meyveler, çiğ sebzeler, kuru baklagiller, tam tahıl ürünlerini tüketmeye özen göstermemiz gerekmektedir.

Aşırı Tatlı Gıdalardan Ve Çikolatadan Uzak Durun

Mide ve bağırsak problemlerini önlemek için aşırı tatlı gıdalardan ve çikolatadan uzak durulması gerekmektedir.Ramazan ayında beslenme biçimimiz genellikle iki öğün şeklinde olduğu için Ramazan Bayramı ile birlikte bunu 6 öğüne çıkarmamız gerekmektedir. Ramazan ayı ile yavaşlayan metabolizmanın hızlanabilmesini sağlamak amacıyla güne mutlaka kahvaltı ile başlanılmalı, az ve sık besin alınmalı ve ana ve ara öğünler arasında 2-3 saat şeklinde bir zaman dilimi olmalıdır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi