enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

TİMBİR’den ‘Gazze’ açıklaması: Bu zulme karşıyız

TİMBİR’den ‘Gazze’ açıklaması: Bu zulme karşıyız
REKLAM ALANI
19.10.2023
0
A+
A-

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, İsrail’in Filistin vatandaşlarına yönelen ve hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı gibi bizatihi savaş suçu niteliği taşıyan eylemlerde bulunduğunu belirterek, “Bu zulme karşıyız” dedi.

 

TIMBIR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa günlerdir İsrail’in Filistin vatandaşlarına yönelen ve hiçbir hukuki gerekçesi olmadığı gibi bizatihi savaş suçu niteliği taşıyan eylemlerde bulunduğunu söyledi. Bunların tamamını Türk İnternet Medya Birliği olarak kınadıklarını belirten Dr. Basa, bu zulme karşı olduklarını tüm dünya kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirtti.

Dr. Basa’nın açıklaması şöyle;

“Meselenin bizleri doğrudan etkileyen bir başka boyutu ise zor şartlar altında çalışan medya mensuplarının İsrail tarafınca maruz bırakıldığı zor durumdur. Haber yapmalarının engellenmesi, bilgi paylaşılmaması bile İsrail’in tutum ve davranışlarının göstergesidir. Bu vesile ile zor şartlar altında çalışan meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu, onların destekçisi olduğumuzu bildirmek istiyoruz”

‘Dezenformasyonla mücadeleye destek veriyoruz’

İsrail’in dezenformasyon çalışması yürüttüğünü kaydeden Dr. Basa, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Filistin ve ülkemize dönük bir takım gerçek olmayan haberler paylaşılmakta ve yayılmaktadır. Bu bağlamda dezenformasyonla mücadeleyi de kendisine görev edinmiş olan TİMBİR üyeleri olarak doğru haberin ve teyit edilmiş bilginin paylaşılmasına özen gösterdiğimizi, özellikle İletişim Başkanlığının bu alandaki özverili bir çabanın ürünü olan yayınları ve çalışmalarını esas alarak süreci takip ettiğimizi belirtmek isteriz”

‘Filistinli meslektaşlarımızın yanındayız’

Dr. Basa açıklamasında Filistinli gazetecilere ve yayın organlarına; tüm üyelerinin imkanlarının açık olduğunu hatırlatarak, “Yayın konusunda destek talep edilmesi halinde elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu kamu oyuna arz etmek isteriz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi