enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: MUHTARLARIMIZIN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ ANLAŞILMAKTADIR

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: MUHTARLARIMIZIN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ ANLAŞILMAKTADIR
REKLAM ALANI
19.10.2023
0
A+
A-

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Vatandaşlarımızın devlete ulaşmak için ilk başvurdukları mercinin muhtarlıklarımız olduğunu belirten Alkayış, muhtarlarımızın öneminin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını ifade etti. Milletvekili Alkayış, sözlerine şöyle devam etti:

Vatandaşlarımızın devlete ulaşabilmelerinde ilk adımı oluşturan muhtarlarımız, halkın sorunlarının en üst mercilere iletilmesinde ve demokrasimizin kesintisiz olarak işlemesinde çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Muhtarlarımız, vatandaşlarla idareciler arasında bir köprü görevini üstlendikleri için hem vatandaşlarımızın hem de idarecilerimizin muhtarlıklara olan ihtiyacı azımsanmayacak kadar yüksektir.

İdari yapı içerisinde kadim bir yeri bulunan muhtarlık kurumumuz, önceki dönemlere kadar neredeyse unutulmaya başlanmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kendi himayelerine alarak periyodik olarak düzenlediği Muhtarlar Buluşması toplantılarıyla muhtarlık kurumu yeniden önem kazanmaya, kamuoyundaki gerçek yerini ve değerini korumaya, idarede tekrar söz sahibi olmaya başlamıştır. Ayrıca, muhtarlarımızın özlük haklarında da çeşitli iyileştirmelere gidilmiştir.

Türkiye; kendi muhtarlarını, belediye ve il genel meclis üyelerini, belediye başkanlarını, milletvekillerini ve Cumhurbaşkanını doğrudan seçebilme hak ve yetkisi bakımından dünyada en gelişmiş demokrasileri bile geride bırakan ve eşine az rastlanan büyük bir ülkedir. Muhtarlarımız, bu sistem içerisinde yerine getirdikleri işler bakımından, âdeta kilit rol oynamaktadırlar. Çünkü herhangi bir konuda başı sıkışan, devletten bir talebi olan vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz, ilk önce bulundukları mahalle veya köy muhtarının kapılarını çalmakta ve sıkıntılarını onlarla paylaşmaktadırlar. Muhtarlarımız ne kadar halkla iç içe olursa sorunların çözümü de aynı oranda hızlı olur ve bu durum devletimizin daha da güçlenmesini sağlar.

Biz Ak Parti olarak muhtarlarımızla birlikte hareket ediyor ve eşgüdüm içerisinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızın talepleri bizler için her zaman en öncelikli konumdadır. Yaptığımız her faaliyette muhtarlarımızı birer paydaş olarak görüp, kendilerini bilgilendiriyoruz. Muhtarlıklarımızla aramızda bulunan güçlü bağları daha da sağlamlaştırmak için gereken bütün adımları atacağız ve onlarla irtibatımızı daha da güçlendireceğiz. Çünkü muhtarlarımız, vatandaşlarımızın sesidir ve bu sesin devletimizin ilgili kurullarına ulaşması gerekmektedir.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bütün mahalle ve köy muhtarlarının gününü tebrik eden Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, bütün muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza en kalbî selam ve saygılarını ileterek konuşmasını tamamladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi