enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4161
EURO
34,8475
ALTIN
2.429,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Evli çiftler dikkat; alo demek boşanma sebebi sayıldı

Evli çiftler dikkat; alo demek boşanma sebebi sayıldı
REKLAM ALANI
22.02.2024
0
A+
A-

Yargıtay bir boşanma davasında emsal teşkil edecek bir karara imza attı; bundan sonra eşlerin birbirine “alo” demesi boşanma sebebi sayılabilecek.

featured

Evli çiftler dikkat; alo demek boşanma sebebi sayıldı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi boşanma davalarında emsal olacak bir karara imza attı.

Samsun’da görülen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme, eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanı sıra taraflardan birinin eşine “Alo” diye hitap etmesini ayrıca kusur saydı ve boşanmalarına karar verdi.

Her iki taraf avukatı davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. İstinaf taleplerinin incelenmesinin ardından tarafların talepleri reddedilince bu kez temyize gidildi.

Temyiz incelemesi neticesinde Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşine “Alo” diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi.

Yargıtay’ın “alo” şeklinde hitap edilmesini boşanma sebebi sayması sosyal medyada gündem oldu .

 

Evli çiftler dikkat; alo demek boşanma sebebi sayıldı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi