enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

SAĞDUYU GALİP GELECEK İNŞALLAH

SAĞDUYU GALİP GELECEK İNŞALLAH
REKLAM ALANI
11.06.2022
0
A+
A-

 

Bir camianın, kurum ve kuruluşun toplum içindeki varlığını, özgül ağırlığını, kimliğini, birlikteliğini, enerjisini ve verimliliğini sabote eden ve sekteye uğratan problemlerin başında camia içi mikro iktidar kavgaları, alan ve hakimiyet mücadeleleri, güç devşirme tutkuları ve otorite kurma girişimleri zemin hazırlar. Bir çok vakıanın özünde ve temelinde de buna benzer şekilde psikolojik ve kişisel sorunlar vardır. Şahsi hesaplar, güç ve gövde gösterileri, boyun eğdirme ve hizaya getirme çabaları, ilkel tutkular, tatminler, inatlar, sorumsuz ve yıkıcı tavırlar gibi etkenler de sayılabilir.

Bu ilkel egonun, iktidar ve yönetme tutkusunun doğurduğu ve devam ettirdiği soğuk savaşın camia içerisinde oluşturduğu ayrışma, kamplaşma ve kutuplaşma ile beraber bireysel tüm farklılıkları, yetenekleri, ilişkileri, iyi niyetleri, dostlukları, liyakat ve hakkaniyet ölçülerini ve atmosferini felç edip, tek bir öfke ve cephe etrafında herkesi konumlandıran bakışın bir hayır ve ortak iyilik üretmediğini olayın tarafları ve tanıkları 4 yılda acı bir şekilde maalesef tecrübe etti. Özetle bilanço çok ağır ve fatura ise fazlasıyla kabarık.

Memleketin sorunlarına duyarlı ve camianın sıkıntılarını yakından takip eden bazı iyi niyetli insanların yeni bir sayfa açma adına öncülük ettikleri müzakerelerin başarılı bir şekilde yönetildiği ve herkesin gerekli dersleri çıkardığı, acı ve anlamsız bir faturayı kimsenin sahiplenmek istemediği de görüldü ve yanlıştan geç de olsa dönüldü. Kimi zaman bazı yol kazalarına uğramış olsa da hadiselerin son kertede geldiği yer ve herkesin üzerinde ittifak ettiği “uzlaşı protokolü”nün her açıdan hayırlı ve olumlu bir süreci başlattığı söylenebilir. Herkesin üzerinde ittifak edebileceği, farklı cenahları ihata edebilecek, temsil gücü olan, birlik ve beraberliği sağlayacak, iletişim ve diyalog kanallarını açık tutacak, camianın derinleşen fay hatlarını tamir edebilecek, moral değerlerini kaybetmiş ve iddialarına yenilmiş bir teşekkülü tekrardan barıştıracak ve güçlendirecek “bir ak saçlı”nın başkanlığında ve etrafında idealist, çalışkan bir ekiple sorunların çözüleceğine dair güçlü bir kanaatin ve iradenin kendini dayattığını herkes yakinen idrak etti.

Tüm tarafların insani olarak yorulduğu, yıprandığı ve tükendiği bir mücadelede günün sonunda kazanan olmaz ama kaybeden çok olur. Sürece olan desteğin ve iyi niyet beyanının gereği herkesin haklı eleştiri hakkından da bir nebze de olsa feragat etmesi gerektiğine inanıyorum. Son olarak ilçemizde bu tarz kötü gidişata ve hadisata müdahale eden makul bir sesin, çözümden ve uzlaşıdan yana iyi niyetli güçlü bir elin, sağduyulu bir aklın varlığına bir kez daha şahitlik ettik. Hülasa mensubu olduğumuz camiada sevindirici güzel şeyler oluyor… Emeği geçenlere teşekkürler??

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi