enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan batan kargo gemisine ilişkin açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan batan kargo gemisine ilişkin açıklama geldi
REKLAM ALANI
15.02.2024
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama geldi: Arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor

Sabah saatlerinde Batuhan A isimli gemi  Marmara Denizi’nde İmralı Adasına yakın bir noktada 6 mürettebatıyla birlikte batmıştı.

Olaya İlişkin açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada; “Marmara Deniz’inin İmralı Adasının güney batısında 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuruyük gemisini arama kurtarma faaliyetlerine yönelik çalışmalar denizden ve havadan sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Arama faaliyetlerine uçak ve gemiler katıldı

Bakanlık açıklamasında  bölgeye ilk olarak ulaşan TCSG 313, KEGM 4 ve KEGM 6 botlarınca gemiye dair bir iz bulunmadığı belirtilirken, kazanın gerçekleştiği konuma yakın bir noktada içi boş bir can salı ve bir adet can simidi tespit edildiği belirletildi.

Bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerine İzmir Menderes’ten havalanan bir arama kurtarma uçağı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir uçak katıldı.  Ayrıca arama faaliyetlerine Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KIYEM 4 ve KIYEM 6 botları destek verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı görev yapan NENE HATUN acil müdahale gemisinin de olay yerine intikal ettiği öğrenildi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi