enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü İddialara Yanıt Verdi

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü İddialara Yanıt Verdi
REKLAM ALANI
22.11.2014
0
A+
A-

Mercan TV’nin 18.11.2014 tarihli sunucusu Mustafa İLİK ve konuğu Orhan USLU’nun olduğu akşam 20.30 sıralarında gerçekleştirilen canlı yayında Üniversitemiz yerleşke alanında yapılan cami inşaatı ile ilgili, şahsımla alakalı kamuoyunu yönlendirmeye matuf, ön yargılı, yalan, yanlış, çarpıtılarak tamamen somut gerçeklikten uzak beyanlarda bulunulmuştur. Şöyle ki Canlı yayında Dernek
Başkanı Orhan Uslu’nun gerçek dışı iddiaları özetle;
Cami inşaatını Rektör olarak şahsımım engellediğini, Üniversitenin cami projesini Diyanet Vakfı aracılığı ile talep ettiğini, ancak kendilerinin dernek olarak cami yapılan yerin tapusu ve senato kararı olmadan projeyi sunmayacaklarını, üniversitenin bu hususu gerekçe göstererek, cami inşaatında derneklerine sürekli zorluk çıkardığını, hatta cami yapılan yerin tapusunun dahi üniversite adına olmadığını beyan etmiştir.
Gerçek dışı bu beyanlara karşı cevaplarımız;
1- Öncelikle Orhan Uslu’nun başkanı olduğu dernekle Üniversitemiz tüzel kişiliğinin hiçbir şekilde resmi muhataplığı bulunmamaktadır. Üniversitemiz cami inşaatıyla ilgili Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman Şube Başkanlığı ile sözleşme imzalamıştır.
2- Diğer taraftan üniversitemiz yerleşke alanında yapılan cami inşaatının yasal anlamda yürütülebilmesi için, projesinin olması ve bahse konu yapının da onaylı projeye uygun olarak yürütülmesi gerekir. Rektörlüğümüzce cami inşaatının projesine uygun olup olmadığını tespiti amacıyla, resmi olarak protokol imzaladığımız Diyanet Vakfı muhatap alınarak 26.08.2014 tarih 3984 sayılı, 18.09.2014 tarih 4402 sayılı yazılar ile cami inşaatının onaylı projesi talep edilmiş, ancak geçen süre zarfında cami inşaatının onaylı projesi halan idaremize ibraz edilmemiştir. En basit bir betonarme yapının dahi yapılabilmesi için projesinin olması ve bu projeye uygun olarak yapının yapılması Hukuki ve Yasal bir zorunluluktur. Dernek Başkanı Orhan USLU’ nun projenin ibrazı için cami yapılan alanın ‘’tapusunu ve senato kararını’’ talep etmesi bilgi kirliliği üretilmek suretiyle algı operasyonudur. Zira her hangi bir yapının projesi için tapuya gerek olmadığı gibi 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 14. Maddesi uyarınca Üniversite Senatosu ‘’üniversitenin Akademik organı olup, Eğitim, Öğretim ve Bilimsel araştırmalarla ilgili’’ karar alabilir. Yine taşınmazın tapusu yapının ruhsatlandırma aşamasında gereklidir.
3-Kaldı ki cami inşaatının yürütüldüğü alan Üniversitemizin 320 no lu parseli üzerinde olup, bahse konu alanın tapusu üniversitemiz adınadır. ( EK1: 320 No lu parselin Tapusu)
4- Dernek Başkanı Orhan USLU canlı yayına onlarca resmi evrak getirerek, çoğunu kameraya göstermesine rağmen, var olduğunu iddia ettiği caminin projesinin ‘’ arabasında olduğunu’’ beyan etmiş ama ne hikmetse kameraya gösterememiştir. Dernek başkanı Orhan USLU’nun kamuoyunun sorduğu şu soruya cevap vermesi gerekmektedir. ‘’Canlı yayında yanında getirdiği ve kameraya gösterdiği çok sayıda evraka rağmen arabasında olduğunu iddia ettiği cami Projesini neden kameralara gösterememiştir?’’
5- Yukarıdaki tüm somut veriler doğrultusunda Üniversitemiz yerleşke alanında yapılan ve henüz kaba inşaatı dahi bitirilmeyen cami inşaatının projesinin olmadığı sabittir. Yüksek düzeyde Eğitim veren bir kurumun başı olarak projesi olmayan cami inşaatına bu haliyle müsaade ederek, açıkça yasalara ve hukuka aykırı hareket etmemiz beklenmemelidir.
6- Adıyaman Üniversitesi Rektörü olarak yerleşke alanımızda bir caminin olmasını en çok arzulayan kişi olduğum aşikâr olmakla birlikte, Cami inşaatı için şahsi gelirimden 10.000 TL bağışlamış bulunmaktayım.(EK2: ilgili banka dekontu) (Bu açıklama mecburiyetten yapılmıştır)
7- Son olarak, belli merkezlerin yönlendirmeleri ile şahsımı itibarsızlaştırmaya matuf karalama kampanyalarına boyun eğmeyeceğimi, başında bulunduğum kurumun idaresinde Hukukun ve Yasaların uygulanmasında taviz vermeyeceğimi beyan eder, Kamuoyuna saygılar sunarım.
Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi