enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
15°C
Adıyaman
15°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Açık
23°C

İBB adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İBB adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerini anlattı
REKLAM ALANI
15.02.2024
0
A+
A-

İBB adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm projelerini anlattı

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı adayı Murat Kurum Risksiz İstanbul’ sloganıyla düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin projelerini açıkladı.

Risksiz İstanbul projesiyle İstanbul’da kentsel dönüşümü sağlanacağını aktaran Kurum, ” 5 yılda 39 ilçemizde, yatay mimari eksenli komşuluk ilişkilerini odağına alan, nüfusuda arttırmayan 650 bin yeni konut inşa edeceğiz. Konutların 300 bini, her yıl 60 bin konut yapmak üzere KİPTAŞ eliyle yapacağız. Evini KİPTAŞ ile dönüştürmek isteyenlere 700 bin TL hibe 700 bin TL finansman desteği vereceğiz, ödemeler konut tesliminden sonra başlayacak. Vatandaşımıza 100 bin TL taşınma ve kira yardımı vereceğiz.” dedi 

Murat Kurum’un açıklamaları şu şekilde;

650 bin yeni konut inşaa edeceğiz

Marmara bölgesini bir bütün olarak olarak düşüneceğiz. Projelerimizi, geleneksel ve yatay mimarimizi merkeze alarak çizeceğiz. Mevcut yeşil alanlarımızı, donatı alanlarımızı arttıracağız. İstanbul’da klasik planlamayı değil, sizlere nefes aldıracak, yeni imkânlar sunacak sürdürülebilir planlama ilkelerini hayata geçireceğiz. Yenilikçi kent yönetimini, modern şehircilik trentlerini ve kentsel tasarım yaklaşımını benimseyeceğiz.
Ve 5 yılda 39 ilçemizde; yatay mimari ekseninde, komşuluk ilişkilerini odağa alan, nüfusu artırmayan, tam 650 bin yeni konut inşa edeceğiz.
Yeni güvenli, huzurlu yuvalarımızın 300 binini KİPTAŞ eliyle yapacağız.

15 Nisan’da başvuruları alacağız

“Yarısı Büyükşehir’den diyerek” evini Kiptaş’la dönüştürenlere 700 bin lira hibe destek vereceğiz. 700 bin lira da kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımızın ödemeleri konutun bitiş tarihinde başlayacak. İlk yıl faizsiz sabit taksitle, sadece 5 bin 833 liradan başlayan taksitlerle ödenecek. Bununla da kalmayacak, tam 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz. İşte ekranda da gördüğünüz üzere; kampanyanın onay süreçlerini de hızlandıracağız. 15 Nisan’da başvuruları almaya başlayacağız.

 

Risksiz İstanbul

Risksiz bir İstanbul’a ulaşmak için projelerimizi; bütüncül bir planlamayla; 6 temel başlıkta gerçekleştireceğiz. Riskli yapılarımızı dönüştüreceğiz. Yeni sosyal konutlar inşa edeceğiz. Kent meydanlarımızı ve tarihi değerlerimizi ihya edeceğiz. Sanayi alanlarımızı dönüştürecek, iklim değişikliğiyle en etkili mücadeleyi yapacağız. Yeni yaptığımız her işte klasik planlamayı değil, İstanbul Medeniyet ve Tasarım Rehberini odağımıza alacağız. Yani sokağın, yaşanmışlıkların ruhunu koruyacağız, İstanbul kimliğini her yatırımımıza yansıtacağız. Yaptığımız kaldırımı, aydınlatmayı, inşaat malzemesini, yeşil alanları, parkları; ortak bir dile göre yapacağız. İstanbul’un şehirciliğinin kurumsal dilini her eserimize yansıtacağız! Görenler, işte bu İstanbul mimarisidir diyecek!

Biz söz verdik mi, sözümüzü tutarız. Çünkü biz, “Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Seferberliğini” İstanbul’dan, milletimizle birlikte başlatmış kadrolarız. Türkiye’nin her yerinde 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdük. 1 milyon 300 bin yeni sosyal konut inşa ettik. İstanbul’da da 12 yılda 800 bin bağımsız bölümü özenle yeniledik.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi