enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4579
EURO
34,6551
ALTIN
2.392,06
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’a hizmet yakışır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’a hizmet yakışır
REKLAM ALANI
19.03.2024
0
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstanbul’a hizmet yakışır

İSTANBUL – BHA 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un da katılımıyla gerçekleştirdi. 

Uraloğlu açılış konuşmasına şu sözlerle başladı:

”İstanbul’a hizmet yakışır. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Sn. Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantı ile teşrif ettiği Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattının açılışını gerçekleştirdik.

Hat ile Arnavutköy’den İstanbul Havalimanı’na ulaşımı 8 dk’ya düşürdük. İstanbul Havalimanı metrolarında, İstanbul’da ve Türkiye’de metrolarda ilk defa kullanılan demiryolu hat altyapı sistemini de projemizde kullandık. Arnavutköy-Halkalı etabı ile tamamı yeraltında teşkil edilen metro sınıfında Türkiye’nin en uzunu olacak 69 kilometrelik ring hattını tamamlamış olacağız. İstanbul’a hayırlı olsun.”

31 Mart’a kadar ücretsiz hizmet verilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’da 34 kilometre metro hattını hizmete açtıklarını söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hattın 31 Mart’a kadar ücretsiz olacağını belirtti.

”İstanbullulara vermiş olduğumuz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu yıl Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı’nı daha sonra Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hatlarını hizmete açtıklarını hatırlatarak “Ve şimdi de Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik kesimi açarak hem İstanbullulara hem de zat-ı alinize vermiş olduğumuz sözleri tutmuş olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu yılın ilk çeyreğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da 34 kilometre metro hattını hizmete açmış olduklarını belirten Uraloğlu, bugün itibariyle metronun Kağıthane ve Gayrettepe’ye kadar gideceğini anlattı. Uraloğlu, yarın itibariyle hattın tüm seferlere başlamış olacağını belirterek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi