enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4679
EURO
34,7442
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgesel filmi gösterimi gerçekleştirildi

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgesel filmi gösterimi gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
19.03.2024
0
A+
A-

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgesel filmi gösterimi gerçekleştirildi

Muhammet Kürşat ERCAN/ BHA- ANKARA

Gösterime; Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt,CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalay, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, AKK Başkan Yardımcıları Dr. Süleyman Basa, Ceren Anadol, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Levent Çeri, AKK Yüzyıllar Çalışma Grubu Sözcüsü Kadim Koç ile davetliler katıldı.

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgeseli gösterimi programı bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Gösterim öncesinde yönetmenler Nazım Doğan, Sinan Çevik ve belgeselin yapımcısı Alp Armutlu söyleşi gerçekleştirdi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise gösterime yazılı mesajla katıldı. Yavaş, mesajında, ” Türk İstiklal Savaşımızın arkasında yer alan, ulusumuzun yıldız Gazi Mustafa Kemal’in emaneti, yüz yıllık Cumhuriyetin yüz yıllık başkenti Ankara’mızda aynı duyguları paylaşan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum.” ifadeleri yer aldı.

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş’ belgesel filminin ön gösterimi programında konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı (AKK) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Cumhuriyetin 100’üncü Yılına ve Kahraman Türk Ordusu’na ithaf edilen bu belgeselin sadece geçmişin değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük ateşini ve bağımsızlık inancını yansıttığını söyledi.

Yılmaz, “Bizlere, geçmişte edindiğimiz tecrübelerle geleceğe büyük bir ilhamla bakmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Cumhuriyetimizin ışığını göreceğiz. Geleceğimize ve 2. Yüzyılımıza, ortak geçmişlerimizle, ortak aklımızla vatan diye diye pırpır atan bu yüreklerimizle daha da umutla bakacağız. Bu kıymetli belgeseli bizlerle buluşturduğunuz ve cumhuriyetimizde katma değer yarattığınız için sizlere şükranlarımızı sunuyor, burada bizimle birlikte olan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş olmak üzere, tüm kıymetli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yılmaz şöyle konuştu:

“Birileri İzmir Marşını söylemekten imtina etse de, birleri Cumhuriyete düşmanlık etse de, birileri ham hayaller peşinde koşsa da biz biliyoruz ki Anafartalar’dan, Conkbayırı’na Çanakkale’den, Dumlupınar’a, Haymana’dan, Polatlı’ya, Kocatepe’den saat 5’te ellerini havaya kaldırarak Ya Rab Ya Rab bu millet seni çok seviyor bu milleti mahçup etme diyerek ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri diyerek Cumhuriyeti bizlere bağışlayan sarı saçlı mavi gözlü komutan Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun”

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgeseli gösterimi ve söyleşisi programına katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt konuşmasına “Ya Rab bu milleti mahçup etme’ diyerek ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri diyerek Cumhuriyeti bizlere bağışlayan sarı saçlı mavi gözlü komutan Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun.” sözleriyle başladı.

“Atatürk’e soysuz diyen soysuz oğlu soysuzdur”

Enginyurt, “Birileri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e soysuz diyebilecek kadar cesaret bulabiliyor. Onların karşısında biz hangi partiden olursak olalım bu vatanın evladı isek, bu bayrağın altında yaşıyorsak şunu söylemeliyiz; Mustafa Kemal Atatürk’ün soyu da bellidir sopu da bellidir. Atatürk’e soysuz diyen soysuz oğlu soysuzdur.” dedi.

Enginyurt konuşmasını, ”Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgeselini hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek noktaladı.

Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgeli söyleşisi belgeselin yapımcısı Alp Armutçu’nun konuşmasıyla devam etti.

CHP Çevre Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz, “Kurtuluş Savaşında mücadele etmiş, silah kullanmış bu yolda şehit ve gazi olmuş büyüklerimizin önünde saygıyla eğiliyorum ” dedi.

Program Zaferin Yolu-Ruhundaki Ateş belgeli gösterimi ile bitti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi