enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DİDİM’DE TURİZM PATLAMASI

DİDİM’DE TURİZM PATLAMASI
REKLAM ALANI

Didim, 2022 Turizm sezonu geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 daha fazla turist ağırladı.

Sağlık, Akarsu, Botanik, Doğa sporları, Golf, Hava sporları, İnanç turizmi, kongre turizmi, Su altı dalış, Yat ve yelken turizmi, Mağara turizmi gibi geniş bir yelpazeye sahip Didim turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Toplam yatak sayısı 27000 civarı olan Didim 2021 yılında Polonya, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Fransa, İngiltere, Belarus, Hollanda ve balkan ülkelerinden turistleri misafir etmiştir. Turizm Bakanlığı verilerine göre 2021 yılında Didim’de konaklama yapan 245.996 turistin 76957’si yabancı, 169.039’u yerli turist olmuştur. Bu rakamlara günü birlik gelen, kayıt dışı olarak konaklayan ve ikinci konut olarak gelen yerli ve yabancı turistler dahil edilmemiştir.

Bu yıl ise İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Polonya, Rusya, Hollanda ve Balkan ülkelerinden 450 bin turist ağırlayan Didim geçen yıla oranla Ocak-Ağustos ayları arasında yüzde 25 daha fazla turist ağırladı. Bu rakamlar turizm belgeli tesislerde konaklayan ziyaretçileri kapsarken pansiyon, çadır ve kiralık evlerde kalan ziyaretçiler toplam sayıya dahil değildir.

Deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra antik çağın en iyi korunmuş tapınakları arasında sayılan Apollon Tapınağı, Filozoflar Şehri Milet Antik kenti ve Milet Müzesi Didim’de görülmesi gereken tarihi değerler arasında yer almaktadır. Didim’de ören yerleri Ocak-Ağustos ayları arasında 125 bin ziyaretçi ağırladı. (Kemal Etleç)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi