enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

TİMBİR’e Almanya’dan ödül

TİMBİR’e Almanya’dan ödül
REKLAM ALANI
18.12.2023
0
A+
A-

TİMBİR’e Almanya’dan ödül

100 basın mensubu, 300 iş insanı, 200 sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcisiyle Türk ve Alman davetlilerin katılımıyla 3. Avrupa Türk Medya Zirvesi Düsseldorf`ta yapıldı.

Zirve, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Seyit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, CHP milletvekili Ali Öztunç, Avrupa İş Adamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Aziz Sarıyar, CDU Bremen milletvekili Oğuzhan Yazıcı, EkoAvrasya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Eren, Hollanda’daki Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör, Türk Birliği Dayanışma Derneği (Türk-Bir) Başkanı Güven Arıklı, Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi, TİMBİR Dış İlişkiler Başkanı Agil Alesger ve diğer konukların katılımı ile gerçekleştirildi.

“Avrupalı Türk gazetecileri yürekten kutluyorum”

Açılış konuşmasını yapan Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Paşa Akbaş, yurt dışında faaliyet gösteren Türk basının önemine değinerek, “Yarım asrı aşkın bir süredir ana dilimizde yayın yapan Avrupalı Türk gazetecileri yürekten kutluyorum. Medya Zirvesinin amacı, Avrupa’daki Türk medyasının, yıllardır çözülemeyen veya görmezden gelinen sorunlarını, bu sorunları bizzat yaşayan basın mensuplarını bir araya getirerek istişare ortamı oluşturmak” dedi.

Programın sonunda siyasetten sanata, iş dünyasından eğitime, sivil toplumdan medyaya kadar geniş bir yelpazede Avrupalı Türkler`in başarılarını ve bu başarılara imza atan isimlere ödül verildi.

Ödüllendirilenler sırasında Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi, TİMBİR Dış İlişkiler Başkanı Agil Alesger de yer aldı. Türk Dünyası Medyasına Hizmet Ödülü verilen Alesger ise Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Paşa Akbaş`a üzerinde Harı Bülbül tasviri bulunan hediye ile karşılık vererek teşekkürünü ifade etti:

“Harı Bülbül, Türk`ün son büyük zaferinin simgesidir. Azerbaycan ile Türkie bir bedende can olması ile dün hayal olanlar bugün gerçeğe dönüştü.”

Zirve sonunda hatıra fotoğrafı çekinildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi