enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Taraftar bizimle kavga etmek için oradaydı

Taraftar bizimle kavga etmek için oradaydı
REKLAM ALANI
21.03.2024
0
A+
A-

Alexander Djiku: Taraftar bizimle kavga etmek için oradaydı

Spor – BHA

29 yaşındaki stoper, Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Fenerbahçe – Trabzonspor mücadelesi sonrasında çıkan olaylar hakkında Fransız basınına açıklamalarda bulundu.

Alexander Djiku, derbideki olaylar sebebiyle Türkiye’den ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna, ”Ayrılmayı düşünmüyorum. Bu tip olaylar sadece burada değil, dünyanın her yerinde yaşanıyor. Bunun çok fazla örneğini gördük. Ancak taraftarlar, futbolun yalnızca bir oyun olduğunu anlamalı.” şeklinde cevap verdi.

”Olaylar hiçbir zaman bu kadar ağır olmamış”

Sarı-lacivertli takıma transfer olduğu ilk zamanlarda kendisine Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki geçmişin anlatıldığını belirten Djiku, şu sözleri söyledi:

”Bana Fenerbahçe ve Trabzonspor’un geçmişte yaşadıklarını anlatmışlardı. Sanırım 2011 yılında iki takım şampiyonluk için yarışırken, Fenerbahçe 1 gol farkla şampiyon olmuş ve bu büyük olaylara sebebiyet vermiş. Ancak olaylar hiçbir zaman, bizim yaşadığımız kadar ağır olmamış.”

”Taraftar bizimle kavga etmek için oradaydı”

Olayın nasıl başladığı sorulunca, ”Biz bu kritik galibiyeti kutlarken bir taraftar sahaya girdi. Zaten birkaç saniye sonra iş çığrından çıktı. Ama şuna eminim, taraftar bizimle kavga etmek için oradaydı.” cevabını veren Dijku, bu yaşananların kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

”Maçın tatil edilmesi gerekiyordu”

Fenerbahçe’nin kalecisi Dominik Livakovic’e atılan yabancı madde sonrası maçın tatil edilmesi gerektiğini söyleyen Dijku, şöyle konuştu:

”Kalecimize atılan bir madde sonrası oyun birkaç dakika durdu. Bana göre maçın orada tatil edilmesi gerekiyordu ancak sanırım hakem bitime çok az bir süre kaldığı için devam etmek istedi. Üstelik maç takvimimiz çok yoğun. Maç tatil edilse bile yeni maç için yeni bir çözüm bulmak zor olacaktı. Zaten zorlu bir şampiyonluk yarışı içerisindeyiz. Tüm bu faktörler maçın bitirmemiz için bir araya geldi. Ayrıca Trabzonspor bizim sahamızda kazandığında hiçbir sorun olmamıştı. Normal bir şekilde galibiyeti kutladılar. Ancak biz kazanınca ne yazık ki bu olaylar oldu.”

”Şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız”

Son olarak şampiyonluk yarışında geriye kalan maçlar hakkında açıklamalarda bulunan Ganalı stoper, ”Bu olaylar sonrasında kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Son 8 maçımız var ve bunların hepsini kazandığımızda şampiyon olacağımız biliyoruz. Şimdi sadece futbola odaklanıp taraftarımız ve şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız.” sözlerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi