enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3351
EURO
35,1893
ALTIN
2.248,01
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

ŞEHİT PİYADE YÜZBAŞI RIZA FIRAT, ADIYAMAN’DA DEFNEDİLDİ.

ŞEHİT PİYADE YÜZBAŞI RIZA FIRAT, ADIYAMAN’DA DEFNEDİLDİ.
REKLAM ALANI
09.05.2016
0
A+
A-


Hatay’ın Dörtyol bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyon esnasında şehit olan 31 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat, binlerce kişinin katılımıyla tekbirler eşliğinde memleketi Adıyaman’da son yolculuğuna uğurlandı.

 

Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın al bayrağa sarılı cenazesi Türk Hava Kuvvetlerine ait Askeri Uçakla Adıyaman Havalimanına getirildi. Burada cenaze aracına konulan şehidin naaşı yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Adıyaman il merkezinde bulunan baba evine getirildi.

 

Baba evinde helallik alınan şehit Yüzbaşı Fırat için Mezarlık Caminde binlerce vatandaşın katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Şehit Yüzbaşı’nın naa’şı askerlerin omzunda Mezarlık Camii’ne getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

 

Burada düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, 2. Ordu Komutanlığından Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, şehidin ailesi, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, kurum amirleri, askeri erkân, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Gurbet Keskin, “Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın Cumhuriyeti devletinin milleti ile bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak ulvi bir görev sonucunda şanlı bir tarih yazarak şahadet mertebesine ulaşan, seçkin kahraman silah arkadaşımız Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ı son yolculuğuna uğurlamaktayız. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain ve kalleş terör örgütüne yönelik yürütülen mücadelede kahraman silah arkadaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok derin ve sonsuzdur. Hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Acımız ve hüznümüzü yüreğimize gömüyor, gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz. Çünkü hainleri sevindirmeyeceğiz. Azmimiz ve mücadelemiz karşısında kendi yarattıkları karanlıkta boğulup gidecekler. Genç yaşında kutsal vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden aziz şehidimiz Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır. Şehidimizin değerli ailesinin acısını anlıyor ve yüreğimizde hissediyoruz. Sizler bizimde annemiz babamızsınız”dedi.   

 

Törenin ardından Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın cenaze namazı kılınarak tekbirler eşliğinde Şehitlikte toprağa verildi.

 

Vali Mahmut Demirtaş ve Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat’ın tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafını, baba Mustafa Fırat’a takdim etti.

 

Tören sonrası Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri İ. Halil Fırat, Salih Fırat beraberindeki heyet, taziye çadırını ziyaret ederek acılı aileye başsağlığı diledi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi