enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
ALTIN
2.434,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kahta’da Siyer’i Nebi Sınavı

Kahta’da Siyer’i Nebi Sınavı
REKLAM ALANI
17.12.2018
0
A+
A-

Türkiye genelinde 1 milyon öğrencinin katıldığı “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” sınavı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gerçekleşti.

Türkiye genelinde 1 milyon öğrencinin  katıldığı “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” sınavı Adıyaman’ın Kahta  ilçesinde gerçekleşti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin Türkiye genelinde 81 il ve tüm ilçelerde aynı anda 6.sını  düzenlediği “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” adlı  Siyer-i Nebi sınavı Adıyaman’da il ve ilçe merkezleri ile köylerde  toplam 13 noktada yapıldı.

İl geneli 2600 Kahta ilçesinde de 475 Türkiye  genelinde  bir  milyonu  aşkın lise öğrencisi sınava katıldı. Kahta  İlçesinde  Kubilay İlkokulunda  yapıldı.

Yarışmada Türkiye geneli  1. sine 8bin,  2.ye 6bin, 3. ye 4bin tl, Adıyaman  1. sine bin tl, 2. ye 750 tl ve 3.ye 500 tl, Kahta ilçe 1.sine ise 500 tl, 2.ye 400 tl, 3.ye de 300 tl hediye olarak verilecek.

Sınavın amacı ve içeriği ile ilgili bilgi veren AGD Kahta Temsilcisi Abdullah Kılıç, gazetecilere  yaptığı  açıklamada; Bu sene 6’incisini düzenledikleri Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi yarışmasında  ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yoğun bir katılım olduğunu belirtti.

Gençlerin, Hz. Muhammed’i tanımaları ve onu örnek almaları için bu sınavı düzenledikleri
dile getiren Kılıç, “Bu sınavın birinci önceliği gençlerimizi Peygamberimiz ile buluşturmak. Diğer önceliklerimiz de; gençlerimizin okuma kültürüne katkıda bulunmak ve gençlerimizin kendini sınamalarıdır. Bu  sınavı gerçekleştirirken lisede bütün gençlerimizin Peygamberimizin hayatını yeniden öğrenerek hayatlarına nakşetmelerini temenni ediyoruz.’’

AGD İlçe Temsilcisi Kılıç, Sınav sonucunun  yılbaşından hemen önce açıklanacağını, dereceye girenlere ödülleri  31 Aralık gecesi Kahta Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan “Mekke’nin Fethi” adlı programda verileceğini söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi