enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5474
EURO
34,9987
ALTIN
2.434,94
BIST
9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Seçimin galibi Kahta demokrasisi

Seçimin galibi Kahta demokrasisi
REKLAM ALANI
26.04.2019
0
A+
A-

Kahta, yerel seçimlerden sonra güçlü bir Kahta belediye Meclis’iyle bölgede örnek bir belediye olabilmenin ön şartlarına ulaştı. Bununla güçlü meclisini kastetmekteyim. Seçimlerden önce Belediye başkanları kadar belediye meclis üyelerinin yeterliliği ve ehemmiyeti hakkında çok sayıda makale yazdım.

İnşaallah saygıdeğer yeni Belediye Meclis üyeleri kutuplaşmaları ortadan kaldırarak, birlikte çalışmanın, işbirliği yapmanın, elele vermenin kültürünü Kahta’mızda geliştirirler, Kahta halkıyla birlikte bütün karar alma süreçlerini alttan yukarı doğru uygulayarak halkı alınan kararlara katarlar.

Takip ettiğimiz kadarıyla yeni belediye meclisi ilk toplantısını iyi bir atmosferde gerçekleştirmiştir. Sonrasında Belediye başkanı heyet olarak mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptılar. Toplantıda mahalle toplantılarının muhtarların da katılımıyla en kısa zamanda düzenlenmesi dile getirildi.

Kışın sona ermesiyle yeni belediye yönetimi yolların tamirine ve iyileştirilmesine başlamış bulunmakta, çevre temizliği, çöp ve atıkların toplanması aktif bir şekilde sürdürülmekte. Yolların yamalanması ve taşların düzeltilmesi gibi süreklilik arzeden günlük konuların yerine getirildiği izlenilmekte.

Kahta halkı Şehir içi ulaşımın geliştirilmesi için yeni düzenlemeler beklemekte. Böylece Kahta’nın çevre mahalleleri Bizrîn, Sûsan, Qêraş,Kirkorî, Horîg ulaşım ağına dahil olmasıyla hem günlük hayat kolaylaşacaktır hem de adı geçen çevre mahalleleri gelişecektir.

Yeni belediye meclisi ilk altı ayda yapısal değişiklikler yapamayabilir ama mevcut günlük hizmetlerin daha etkinleştirilmesini sağlayabilir. Yapısal değişiklikler kısmen iki yıl içinde olabilir kanaatindeyim.

Temennim tüm belediye meclis üyelerinin aktif bir şekilde Kahtanın gelişmesine katkı sunacak kararları birlikte çıkartmaları ve bunu yaparken de önce ilgili STK’lar ve halkla istişarelerde bulunmaları, kardeşçe türkülerin dile getirilmesini sağlayacaktır.

Buradan yeni belediye başkanı sayın İbrahim Yusuf Turanlı ve tüm saygıdeğer belediye meclis üyelerine başarılar diliyorum.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi