enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Krediniz Tükeniyor!

Krediniz Tükeniyor!
REKLAM ALANI
04.12.2017
0
A+
A-

Son üç genel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Halk oylamasında AK Parti’ye verdiği destekle kendisine verilen “Şampiyon İlçe” unvanını Sincik bir türlü hizmete çevrilemedi. Elbet Sincik halkı hizmetten ziyade Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına duyduğu sevgiden dolayı bu desteği verdi ama bu desteğin getirdiği prestij neden hizmete dönüşmesin?
2002 yılından beri girdiği her seçimde en büyük desteği Sincik halkından alan AK Parti elbet ilçemizde bazı yatırımlar yaptı ancak yapılan yatırımlar rutin hizmetlerdi. Okul, Hastane, su gibi Ülkemizin en ücra köşelerine bile yapılan hizmetlerdi. Hatta ülkemizin en ücra köşelerine duble yollar yapılırken “Şampiyon İlçe” duble yoldan mahrum bırakıldı.
Yanı başımızda ki İller teşvikte 6. Bölgede yer alırken İlimiz, İlçemiz bu destekten mahrum bırakıldı. Yakın bir zaman önce İlimiz merkezi ve iki ilçede bulunan OSB, Organize Sanayi Bölgeleri 6. Bölge kapsamına alındı. Ancak ilçemizde OSB olmadığı için mevcut işletmelerimiz bu teşvikten mahrum bırakıldı. Teşvik ’in olmadığı ilçemiz dışarıdan yatırım alamadı.
Diğer yanda ilçemiz dağlık ve dağınık bir coğrafyada olmasından dolayı merkezi bütçeden aldığı ödeneklerle yapılan hizmetler bakımında ilimiz ortalamasının çok altında kaldı. “Şampiyon İlçe” olmamıza rağmen ilçemizin merkezi bütçeden talep ettiği ve dönemin Başbakanı tarafından söz verildiği 30 milyon TL ödenekten sadece 3 Milyon TL ödenek ilçemize gönderildi. Bu ödenekle birkaç köyümüzün yolu ancak asfaltlandı. Oysaki istendiğinde Şampiyon ilçe olmasan da şiddetli bir yağış sonrası bazı köy yolları bozulan Sincik’ten küçük bir ilçeye dört buçuk milyon ek ödenek gönderile biliyor. O ilçemizin yerel yöneticilerini tebrik ve takdir ediyorum, bizimde inşallah bir gün o ilçemiz gibi idarecilerimiz olur.
Sincik halkı her seçimde AK Parti’ye en büyük desteği verdi ancak yerel yöneticilerimiz bu desteği hizmete çevirecek projeler geliştiremedi. Yapılan projelerinde takipçisi olamadı. İlçe merkezinde gözle görünür değişiklikler oldu ama Sincik merkezden ibaret değildir. Köylerimize rutin hizmetler dışında hiçbir şey yapılmadı. Örneğin, 2 yıl önce ilçemize bir mesire alanı yapılacağı müjdesi verilmiş ve gerekli ödenek gönderilmiş olmasına rağmen yer konusunda anlaşamayan yerel yöneticilerimiz henüz bu konuda bir çalışma başlatamadılar.
Peki Neler Yapılabilirdi?
Öncelikle dönemin Başbakanı tarafından sözü verilen 30 milyon liralık ödeneğin ilçemize aktarılması için bir heyet oluşturup Ankara’ya çıkarma yapılabilirdi. Meclisin önüne karargah kurup bu ödeneğin ilçeye aktarılmasını sağlayıp köylerimizin yol, su, altyapı ve taziye evi sorunlarına temelli çözüm bulunabilirdi.
İlçemizin tarımsal alanda kalkınması için Çamdere, Dilektepe ve Çatbahçe köyleri sınırında geçen Kahta çayının dere ıslahının DSİ Genel müdürlüğü tarafından yapılmasını sağlayıp dere yatağındaki binlerce dekar alan tarım arazisi yapılabilirdi. Bu dere yağındaki hazine arazileri o bölgede yaşayan vatandaşlara taban fiyat üzerinde satışı sağlanarak hem devlete ciddi gelir sağlana bilir, hemde o bölgede yaşayan vatandaşlara yeni bir gelir kapısı açılabilirdi.
Öte yanda ilçemizin sosyal alanda gelişmesi için ilçe merkezine gençlik merkezi, mesire alanları, yüzme havuzları, aile çay bahçeleri ve kültür merkezi yapılması için yerel yöneticilerimiz projeler geliştirerek “Şampiyon İlçe” kredisinden bu projelerin hayata geçirilmesini sağlaya bilirdi. Ancak bu konuda da yeterli efor harcanmadı. Yapılan bir-iki projenin de takipçisi olunmadı ve projeler ilgili bakanlıkların tozlu raflarında kendine yer buldu.
Sincik halkı her seçimde üzerine düşeni yaptı. Her seçimin ardından İlimiz Milletvekilleri İlçemizi ziyaret edip ‘Biz sizlerle ne kadar gurur duysak azdır, biz sizin sayenizde Ankara’da her kapıyı açıyoruz’ dedi ve gittiler.
Madem Ankara’da bizim sayemizde size her kapı açılıyor neden geriye dönüp bu ilçenin yerel yöneticilerine bir ayar vermediniz?
Neden sayesinde her kapıyı açtığınız bu millete hizmet etmek için ilçenin ihtiyacı olan projeleri hazırlayıp size göndermeleri talimatı vermediniz?
Neden bu milletin Recep Tayyip Erdoğan sevdasını fırsat bilip, oyunu alıp hizmeti esirgediniz?
Beyler! Artık o eski Türkiye yok, kimse Recep Tayyip Erdoğan’ın eteğine tutunarak bir yerlere gelemeyecek…
Ya bu millete adam akılı hizmet edersiniz, yada bu millet ilk seçimde size gereken dersi verir…
Krediniz Tükeniyor…..

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi