enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
ALTIN
2.492,91
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
23°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Adıyaman – Çelikhan Azap Yolu

03.12.2017
0
A+
A-

Birkaç gün önce Kahta’dan Adıyaman üzeri Malatya’ya gittim. Uzun mesafedir diye Gölbaşı Güzergahını değil, daha kısa diye Çelikhan yolunu tercih ettim. Köşemde bu hafta Malatya seyahatimde kullandığım Çelikhan Yolunu işleyeceğim. Yazılanın çizilenin ne kadar faydası olacak bilmem ama benim bu yola itirazım olacak. Çelikhan Yolu üzerine daha önce de yazan olmuştur.

Ara ara bu yol projesiyle alakalı basında haberlerde okumuştum. Ama artık bu güzergaha biran önce yeni bir duble yolunun yapılmasını zaruri görüyorum.

Adıyaman’dan yaklaşık 25-30 km gittikten sonra öyle bir yere geliyorsunuz ki yaklaşık kilometrelerce döndükten sonra dönüp aynı noktaya geliyorsunuz. İki yamaç arasında yolu birbirinden ayıran dere mevcut adeta labirent gibi…
Zamanında yapılan bu virajlı yol bugünün yeni Türkiye’sine hiç yakışmıyor. Yapılacak bir menfez çalışmasıyla 5-6 km virajı dolaşmadan direk karşı tarafa geçilecek şartlar mevcut.

Bölgede yaşayan herkes bu yolu mutlaka kullanmıştır. Coğrafi yapısı itibarıyla çok virajlı olduğundan kazalara da davetiye çıkarıyor.
Çelikhan Malatya arası yeni bir yol yapılmış bende o yeni yoldan Malatya’ya seyehat ettim. Biraz birajlı olsada hem yüzen adalarıyla hemde Alabalık tesisleriyle süslenmiş Göl manzara ile sorunsuz bir yolculuk yapıyorsunuz. Yaklaşık 150 km mesafe iken yeni güzergahta 45 km sonra kendimi Malatya’nın merkezinde gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama Adıyaman İle Çelikhan arasına da duble yol yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Selam ve dua ile.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi