enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

BÜYÜK BAŞKAN MUSA YILDIRIM

BÜYÜK BAŞKAN MUSA YILDIRIM
REKLAM ALANI
08.05.2022
0
A+
A-

Musa Yıldırım, Adıyaman Kâhtalı iş insanı, eğitimci, çiftçi, sanayiici ve Kâhta02 Spor kulüp başkanı. 2018 yılında kulübü aldı. “Futboldan anlamaz, başarılı olamaz, futbol kulübünü yönetemez, taraftara söz geçiremez, yerel güçlere karşı dik duramaz” diyenlere inat bir başarı hikayesi yazmak için kendine ve Kâhtaya bir söz verdi. Profesyonel lig hedefiyle kolları sıvadı. Kulübün önceki dönemlerinden kalan borçlarını bir kalemde sildi. Takımın ismini ilçenin adı ve ilin plaka numarasını ekleyerek Adıyaman-Kâhta Futbol kamuoyunun ilişkilerini güçlendirmeye çalıştı. Kahta 02 spor kulübünde ilçenin tüm farklı dinamiklerini, birbirine benzemez ve bir araya gelmez denilen aktörlerini yönetim listesinde toplamayı başardı. Takımı yönetim, camia, taraftar, ilçe halkı, yöneticiler ve kurumlar nezdinde müthiş bir koordinasyon sağladı. İlçede büyük bir heyecan, umut, coşku ve merak oluştu. Sonra Kâhta02 Spor kulübünü süper amatörden bal ligine, bal liginden 3. Lige çıkardı. Ve 4 sezonda 2 şampiyonluk, 2 yıl da takımı profesyonel ligde mücadele ettirmeyi başardı. Bir futbol takımı Kâhta tarihinde ilk kez amatör ligden profesyonel lige çıktı.

Kâhta02 Spor bu sezon sadece Kahta’nın değil Adıyaman’ın tarihinde ilk kez ziraat Türkiye Kupasında 4.tura kalan ilk takım unvanını aldı. Ve son tur maçını süper lig takımlarından Göztepe ile oynayarak Ulusal kanallarda 90 dakika Kahta ve Adıyaman’ın tanıtımını yaptı. Bir evladı gibi üzerine titrediği, uğruna her türlü maddi ve manevi mücadeleyi göze aldığı, büyük bedeller vermekten bir an bile tereddüt etmediği, kulübün başarılardan dolayı hedef haline geldiğinde dahi geri durmadığı, ilçenin tanıtımı, kalkınması ve başarısı için, Kahta gençliğinin heyecanına ve mutluluğuna omuz vermek için Başkanlığını büyük bir gururla yaptığı Kâhta02 Spor’u dün ligde tutamadığı, güç yetiremediği ve imkanları yetmediği için en fazla mahcubiyeti ve hüznü yaşayan yine Musa Yıldırım başkandı.

4 sezon büyük bir başarı, vizyon ve ustalıkla yönettiği, 15 milyon gibi astronomik bir parayı kulübe akıttığı, 2 yıl profesyonel ligde mücadele etmesini sağladığı Kâhta02 Spor dün maalesef averaj farkıyla 3.lige veda etmek zorunda kaldı. Sporun, Futbolun doğasında bu tarz hadiseler ne yazıkki oluyor. Bu memlekette başarı her zaman taltif ve takdir edilmez. Marifet, Kâhta’da çoğu zaman iltifata tabii olmaz. Hased, kıskançlık, ego, çekememe gibi kadim ve kronik hastalıklarımız nükseder. Musa Yıldırım futbolda her gün yeni başarılara imza atınca, başarılı bir başkanlık yapmaya başlayıp önüne kurulan tuzakları ve oyunları bozunca dört bir yandan Siyasete hazırlık yaptığı, politikaya gireceğine dair bazı yakıştırmalar ve yorumlar yapılarak futboldaki başarısı gölgelenmeye ve toplum içinde yıpratılmaya, yalnızlaştırılmaya çalışıldı. Her platformda “siyaset düşünmüyorum, Belediye başkanlığı veya vekillik gibi niyetlerim yok” desede aynı sözler temcid pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp servis edildi. Musa Yıldırım her ortamda ve soruldukça “siyaset düşünmüyorum” dedikçe aynı çevreler Kâhta02 Spor kulübünü siyasallaştırmakla, politik bir merkez haline dönüştürmekle itham etti.

Ve hatta Kâhta02 Spor’a destek olunmaması bile kulislerde Musa hocanın “siyasi aktör” görüldüğü için olduğu itiraf edildi. Ülkede bazı kulüp başkanları siyasi partilere üye olabiliyor, bir çok kulüp başkanı yerel ve genel seçimler için aday olacağını ve çalışmalar yaptığını söyleyebiliyor fakat nerdeyse hiç kimseden kulübü politize etti ithamlarına muhatap olmuyor. Çünkü bu anayasal bir hak ve kişisel bir tercih, doğal ve olağan bir durum. Yerli ve yabancı bir çok kulübün başkanı politik kimliği ve ünvanı olmasına ve kulübü başarılara taşımasına rağmen hiç bir partiye üyeliği olmayan, siyasete girmeyeceğini defaatle söyleyen Musa hocanın bu argüman üzerinden hedef alınması ve ötekileştirilmesi vicdani bir yaklaşım değildir.

İlçede herkesin homurdandığı ama söyleyemediği hakikat söylense bile artık geç kalındı ve Kahta her anlamda geriye düştü. Bu futbol hikayesinin kahramanına bir vefa ve teşekkür borcu olarak yazıyorum. Sermayesini, çoluk çocuğunun rızkını, zamanını, ömrünün en güzel yıllarını, ruh ve beden sağlığını, maneviyatını ve psikolojisini artık kulübe vermemesi gerektiğini O’nu seven bir kardeşi, bir arkadaşı olarak, bir Kâhta02 Spor taraftarı olarak söylüyorum. Kâhta’da bu yükü omuzlayacak ve halkı için fedakarlık yapacak başka kurumlar ve kişilerin olduğuna inanıyorum. Tek başına bir iş insanının omuzlarından bu yükü hep birlikte kaldırmamız lazım. Ve Batman Petrol Spor’un bu sene nasıl şampiyon olduğunu iş adamlarının nasıl kulübe destek çıktığını araştırmak lazım. Bize yaşattığın tüm güzel duygular ve heyecanlar için teşekkürler büyük başkan, teşekkürler Musa hocam.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi