enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Öğrencilerin makaleleri Fransa’ya gönderildi

Öğrencilerin makaleleri Fransa’ya gönderildi
REKLAM ALANI
15.01.2024
0
A+
A-

Öğrencilerin makaleleri Fransa’ya gönderildi

MEHMET DEMİRHAN /İSTANBUL -BHA

İstanbul Esenyurt Doçent Doktor Hüseyin Çelik Ortaokulu yedinci sınıf öğrencileri “HISTOLAB Projesi kapsamında multidisipliner tarih eğitimi odaklı tarih araştırmaları yaparak makaleler yazdılar. Öğrenci makalelerinin bildiri kitapçığı olarak birleştirildiği proje  Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Projeler Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca Fransa’ya gönderilmek üzere seçildi.

Okulun sosyal bilgiler öğretmeni Seher Hicret LİMAN koordinatörlüğünde yazılan makaleler için öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin dinleyici olarak bulunduğu bir panel düzenlendi. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler araştırma yapan öğrencilere çalışmalarıyla ilgili sorular sorarak panel tartışmasına katıldılar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Okulun sosyal bilgiler öğretmeni Seher Hicret LİMAN HISTOLAB Projesi kapsamında öğrencilerin hazırlamış oldukları multidisipliner tarih eğitimi odaklı tarih araştırmaları makalelerinin yer aldığı bu projenin Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Projeler Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca Fransa’ya gönderilmek üzere seçildiğini söyledi. Okul müdürü Cem Samancı da bu projeyle geliştirilen öğrencilerdeki bu tarihsel gelişimi okul ikliminin bir parçası haline getirmek istediğini belirtti.

HİSTOLAB Avrupa’da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak ve tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmak üzere Avrupa Birliği ile Avrupa Komisyonu tarafından 01 Mayıs 2022 tarihinde başlatılan “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı” projesidir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi