enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı, uzay üssünde hazırlıklarını tamamlıyor

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı, uzay üssünde hazırlıklarını tamamlıyor
REKLAM ALANI
15.01.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı, uzay üssünde hazırlıklarını tamamlıyor

Mine Köseler/Bursa-BHA

Gezeravcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Bugün ve yarın, fırlatma (18 Ocak 2024 – 01.11) programı hazırlık, gözden geçirme ve provaları için Kennedy Uzay Üssü’ndeyiz. Bu prova, karantina tesisinde fırlatma günü uyandığımız andan, geri sayımın sıfıra ulaştığı ana kadar, rokete yakıt yüklenmesi hariç tüm safhaları içeriyor.”

 

 

Alper Gezeravcı Kimdir?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğmuştur .Hava Harp Okulu’nda elektronik mühendisliği okuduktan sonra, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Türk Hava Kuvvetleri’nde 21 yıl boyunca F-16 pilotu olarak görev yaptı.

Alper Gezeravcı, Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin ilk astronotu olarak seçildi. Axiom Space-3 misyonu kapsamında, İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gidecek. Bu misyon, Türkiye Uzay Ajansı’nın Milli Uzay Programı’nın bir parçası.

Alper Gezeravcı,uzay yolculuğunun Türkiye için büyük bir anlam taşıdığını, uzay çalışmalarının geliştirilmesine katkı sağlayacağını ve gelecek nesiller için bir ilham kaynağı olacağını söyledi.

Tarihi yolculuk 18 Ocak’ta

Alper Gezeravcı, 18 Ocak 2024’te Kennedy Uzay Üssü’nden SpaceX’in Crew Dragon kapsülü ile fırlatılacak. ISS’de 14 gün kalacak ve 13 farklı bilimsel deneye katılacaktır. Ayrıca Türk bayrağını ve armasını uzaya taşıyacak, Türkiye’ye canlı bağlantı yapacak.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi