enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4015
EURO
34,8137
ALTIN
2.398,94
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

MEGSAŞ’tan Çölyak Hastası Vatandaşlar İçin Glütensiz Ekmek Üretimi

MEGSAŞ’tan Çölyak Hastası Vatandaşlar İçin Glütensiz Ekmek Üretimi
REKLAM ALANI
14.01.2024
0
A+
A-

MEGSAŞ’tan Çölyak Hastası Vatandaşlar İçin Glütensiz Ekmek Üretimi

Kayhan İNCEOĞLU – BHA / Malatya

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası vatandaşlar için glütensiz ekmek üretiyor. Büyük bir özveri ve titizlikle üretilen glütensiz ekmekler, özel imalathanede yapılıyor.

“Büyük bir titizlikle üretim yapıyoruz”

Glütensiz ekmek üretiminin aşamalarından ve detaylarından bahseden MEGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fikret Sarıcı, “Malatya’mızda yaklaşık 2 bin çölyak hastamız var. Çölyak hastalarımızın normal ekmek tüketememelerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla ve destekleriyle glütensiz ekmek üretebilmek için yeni imalathane kurduk.

Başkan Gürkan’ın bizlere vermiş oldukları desteklerle geçtiğimiz yılın eylül ayından itibaren glütensiz ekmek üretimine başlamıştık. Böylelikle çölyak hastalarımızın taleplerine göre glütensiz ekmek üretimine devam ediyoruz.

Ekmek siparişlerini günlük olarak alıyoruz. Malatya’da 2 büfemizde glütensiz ekmeklerimiz satışa sunuluyor. Birisi Fuzuli Caddesi’nin girişindeki büfemizde bir diğeri de Büyükşehir Belediyemizin hemen yanındaki ekmek büfemizdedir.

Glütensiz ekmeklerimiz 400 gramdır. Bir de şöyle bir durum var. Fabrikamızda glütensiz ekmekler ile normal ekmek üretimleri farklı alanlarda yapılmaktadır. Onun için biz fabrikamızda glütensiz ekmeklerin üretimi için farklı bir yer yaptık. Hatta bu imalathanemizin giriş kapısı bile farklı o kadar hassasiyet gösteriliyor” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi