enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5176
EURO
34,7276
ALTIN
2.489,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
27°C
Adıyaman
27°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BELEDİYENİN YETKİSİ ARTIRILDI

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BELEDİYENİN YETKİSİ ARTIRILDI
REKLAM ALANI

Kentsel Dönüşümde Belediyenin Yetkisi Arttırıldı

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan kabul edilen Adıyaman’daki 41 hektarlık alan ile ilgili çalışmalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adıyaman Belediyesinin yetkilerini arttırdı.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Adıyaman’da Mara ve Musalla Mahallelerini kapsayan 41 hektarlık alanda uygulamaya konulacak olan kentsel dönüşüm projesi için Adıyaman Belediyesinin yetkileri arttırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce Adıyaman Belediyesine verilen proje ve çalışmalar ile ilgili yetkiden sonra şimdi de harita, imar planı, imar uygulaması, tasarım projelerini hazırlama, inceleme ve onaylama yetkileri de olarak verildi.

Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllücü adına Mekânsal Planlama Genel Müdürü Y. Erdal Kayapınar imzasıyla Adıyaman Belediyesine ulaştıran resmi yazıda arttırılan yetkililerle ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, çalışmalara kısa süre içerisinde başlanılacağını müjdeledi.

Kentsel Dönüşüm sürecinin hızla ilerlemesinde ciddi gayretler sarf eden Başkan Kutlu, şunları söyledi: “İlimizdeki Mara ve Musalla Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 41 hektarlık alan 2015/7940 sayılı Bakanlar kurlu Kararına istinaden 09.08.2015 tarihli ve 29440 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edildiğinden gerekli projelerin yürütülmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz aylarda bakanlık tarafından verilen yetki devrinden sonra şimdi de harita, imar planı, imar uygulaması, tasarım projelerini hazırlama, inceleme ve onaylama yetkileri belediyemize verilmiştir. Adıyaman Belediyesi olarak aldığımız bu yetkilerden sonra çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz.”

Kentsel Dönüşüm projelerinin sabır isteyen bir iş olduğuna da dikkat çeken Başkan Kutlu, “Kentsel Dönüşüm projeleri başlı başına bir çalışmadır. Bu projenin hayata geçmesi hem uzun, hem de masraflı ve yorucu bir iştir. Bizde, Bakanlar Kurulumuz tarafından riskli alan ilan edilen Mara ve Musalla Mahallelerimizdeki çalışmaları kademe kademe yürütüyoruz. Son aldığımız yetkiler ile süreç bir adım daha ilerlemiş oldu. İlimize bve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi