enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Kahta Siyaseti Nereye Gidiyor

Kahta Siyaseti Nereye Gidiyor
REKLAM ALANI
21.02.2014
0
A+
A-

 

Kâhta siyaseti nereye gidiyor sorusu, akıl vicdan ve iman sahibi herkesin üzerinde düşünülmesi ve cevap bulması gereken bir sorudur.  Kâhta siyasetinde hep bilinen bir şey vardı. Her zaman dengeler iki aile arasında değişirdi.

Tabi ki eskiden Kâhta nüfusu bu kadar değildi. O zamanlar işler biraz daha kolaydı. Genelde oyların kontrolü aile büyüklerinin elinde olurdu. Bir aile büyüğünün iki dudağından çıkan söz kanun niteliğinde olurdu.  Dolayısıyla seçime girecek adayların işleri çok kolaydı. Binlerce insanla konuşup etkiyeceğine, ikna edeceği yerde sermiyan konumundaki aile reisine kendisini kabul etmesi yetiyordu. Şimdi öylemi ah nerede o günler…

Değişen her şey gibi, kişilerde değişti kişiliklerde. Bekleyende değişti, beklentiler de. Eskiden memleketimizde eğitim seviyesi düşük denecek derecede düşüktü. Ne zaman ki okuma seviyesi biraz normale yanaştı, işler değişti.

Son günlerdeki yerel seçimlere de biraz değinirsek;

Dünün yol arkadaşları, dostları, kankileri bugünün rakibii olur mu? Evet oldu. Ne yazık ki, dünyanın zikzaklarından biride budur. Bugün beraberken fikirler bir, arkadaşlar bir gaye bir. Büyüklerimiz derdi ki, dostlarınıza da düşmanlarınız da her zaman bir mesafe bırakın. Bugün can ciğer olduğuna gün geliyor düşman diyebiliyorsun. Her zaman isteğiniz olacak diye bir şey yok. Her zaman siz tahtta oturacaksınız diye bir şey de yok. İnsanoğlu nereye kadar çıkarsa çıksın, ne kadar büyürse büyüsün aslında değişen bir şey yok temelinde. Değişen sadece çevrenizdeki fondur, görüntüdür.

Kazanmak güzel bir duygudur. Herkes kazanmayı sever, kazanmak ister. Ama kazanan yalnızdır. Kazandıktan sonrada kendini biraz daha yalnızlaştırır.  Fakat doğru olan sezar’ın hakkını sezar’a vermektir, verebilmektir. Siyasi figüranların yaptıkları ortadadır. Her seçim döneminde birinin yanında yer alırlar. Aslında yanlış gibi görünse de bunu yapanlar her dönemin söz sahibidirler. Aktörler de bu tür insanları sevmeseler de her zaman yanlarına alırlar. Ya ni sözün kısası,  bu bir Pazar, kim kendisini ne kadar pahalıya pazarlayabilirse artık.

Son yerel seçimler biraz daha karışık görünüyor. Fakat figüranların yerleri de yaptıkları da aynı. Pasta büyüdükçe kavga da haliyle büyüyor. Umudumuz odur ki seçimlerin sorunsuz, kardeşçe, hak edenin kazandığı, insanların birbirlerine tahammül edeceği bir süreç geçiririz inşallah….

www.kutluhaber.com   Kemal Kutlu

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi