enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

KRİZ DÖNEMİNDE YARATICI ÇÖZÜMLER

KRİZ DÖNEMİNDE YARATICI ÇÖZÜMLER
REKLAM ALANI
11.12.2015
0
A+
A-

 

Son yaşanan askeri, siyasi ve diplomatik gelişmeler Orta Doğu’nun ne kadar gergin ve ne kadar patlamaya hazır olduğunu gösteriyor. Mevcut tabloyu doğru okumak ve ülkemizde olası psikolojik kriz yaratmak isteyenlere, bu fırsatı vermememiz gerekli.Önlem olarak erkene alınan Acil Eylem Planı’nın zamanlaması gayet yerinde olmuştur.Rusya ile yaşanan bu krizin bilançosu 9 milyar dolar civarında. Özellikle tekstil piyasası ve bavul ticareti yapanlarda karamsar bir hava hakim.
Rusya tehditkâr tavırlarına devam ederken, ABD ve AB, Rusya ile karşı karşıya gelmemek için Türkiye’yi sahiplenmeye yanaşmayan ılımlı ama seyirci olmaktan da keyif alan bir hava teneffüs ediyor. Türkiye ise itidalli ve “istemezdik ama mecbur kaldık” diyerek krizin tırmandırılmasını istemediğini açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur.
Burada düşmanımızın kim olduğunu bilmekte fayda var.7 Haziran öncesinde başlayan kriz söylentileri, yıllardır Avrupa ülkelerinde belirgin şekilde görülüyorken, sıranın bize getirilmek istenmesi çokta anlaşılmayacak bir senaryo değil. Daha akılcı, realist düşüncelerin hakim kılındığı, ülke menfaatlerinin dikkate alındığı uluslar arası çözümlere daha çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz.Ekonomik göstergeler zayıflarsa,bu işten avuçlarını kaşıyacak çok sahte dostlarımızın olduğu bilinen gerçek.
Her zaman savundum şimdi de tekrarlıyorum; “Emperyalist güçler kendi aralarında savaş halinde olsalar bile Türkiye ve İslam söz konusu olduğunda anında aralarındaki mücadeleyi dondururlar ve Türkiye ile İslam ülkelerine karşı birleşirler.” Bu tarih boyu hep böyle olmuştur. Bunun pek çok örnekleri vardır. Osmanlı topraklarının paylaşımı olarak tarihe geçen 16 Mayıs 1916’da yapılan, o meşhur gizli ‘Sykes-Picot Anlaşması’ Türklere karşı emperyalist güçlerin ortak ihanetinin en bariz örneğidir.
Bu düşüncelerle TBMM Başkanvekili seçilen Değerli Hemşerimiz, Medar-ı iftiharımız Ahmet Aydın vekilimize bu zorlu görevinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.Sevgi ve Muhabbetlerimle.
Gazeteci-Yazar
Gökhan Bayram

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi