enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KAHRAMAN GAZİLERİN ONURLU GÜNÜ

KAHRAMAN GAZİLERİN ONURLU GÜNÜ
REKLAM ALANI
19.09.2016
0
A+
A-

 

Şanlı tarihimizin şanlı birer sayfasını teşkil eden ve destansı tarihimizin yaşayan abideleri olan “Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Valilik önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip, Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen “Gaziler Günü” törenine Adıyaman Vali Vekili Onur Kökçü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkan Vekili Muhittin Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Valilik Bahçesindeki tören sonrası Vali Onur Kökçü ve beraberindeki heyet şehitliğe giderek, şehit aileleri ve çocukları ile birlikte şehit mezarlarını ziyaret edip çiçek bıraktı. Şehitlik ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Şehitlik ziyareti sonrası 19 Eylül Gaziler Günü programı Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda devam etti.

Buradaki programda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ahmet Okutan, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı anılarını anlatarak, “Mehmedim” şiirini okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Ercan Atasoy yaptı. Albay Atasoy yaptığı konuşmada, “Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz milletimizin şahadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Şehit nurlanmış, Gazi ise onurlanmış askerdir. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk Kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanı ve bu destanı yazan kahramanın adıdır. Şehit Kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarımızı cebren ve hile ile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir. Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Sizler, akıttığınız kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız ve gözünüzle bu değerlerin yaşayan abidelerisiniz. Şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi