enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5386
EURO
34,8715
ALTIN
2.444,12
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?
REKLAM ALANI
04.02.2024
0
A+
A-

 

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) kullanılmak üzere özel bir kargo göndermeye hazırlanıyor. Bu kargo, dünyanın ilk metal 3D yazıcısını içeriyor ve ISS’de kullanılarak teknolojinin uzay ortamındaki performansını göstermeyi amaçlıyor.

3D Yazıcı, İstasyonun Yeni Teknolojik Donanımı Olacak

Airbus tarafından geliştirilen 180 kilogram ağırlığındaki 3D yazıcı, uzay istasyonunun Columbus modülünde kullanılacak. Bu yazıcı, aletlerin, montaj arayüzlerinin ve mekanik parçaların üretiminde veya onarımında kullanılacak. Özellikle, yaklaşık 40 saat süren bir işlemle dokuz santimetre yüksekliğinde ve beş santimetre genişliğinde hacimli parçalar basma yeteneğine sahiptir.

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?

Yazıcının Misyonu ve Önemi

Bu misyonun temel amacı, uzayda üretilen parçaların mekanik dayanıklılığını ve mukavemetini test etmek ve gelecekte Mars ve Ay keşifleri gibi uzay misyonları için kullanılabilirliğini değerlendirmektir. Yazıcı, ISS’e kurulduktan sonra Dünya’ya dört metal numunesi gönderecek ve bu numuneler üzerinde detaylı analizler yapılacak.

Airbus Uzay Montaj Baş Mühendisi Gwenaëlle Aridon, uzayda katmanlı üretimin olgunlaşmasının, otomasyonunun artmasının ve metal 3D yazıcı teknolojisinin geliştirilmesinin, uzayda yaşamı destekleme konusunda çığır açabilecek önemli adımlar olduğunu belirtti.

Uzaya Gönderilecek Olan Kargonun İçinde Ne Var?

Uzayda Metal 3D Basımının Geleceği

Eğer 3D yazıcı istenen sonuçları verirse, bu teknoloji sadece ISS’de değil, aynı zamanda gelecekteki Mars ve Ay keşiflerinde de kritik bir rol oynayabilir. Ayrıca, uzayda parça tamir etme veya üretme yeteneği, Dünya’dan gönderilen malzemelere olan bağımlılığı azaltarak uzayda uzun süreli keşif ve yaşam desteğinin anahtarı olabilir.

Haber: Bülten

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi