enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4258
EURO
34,4357
ALTIN
2.490,44
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

  İKİ IŞİD’Lİ ADIYAMANLILIKTAN İHRAÇ EDİLDİ

  İKİ IŞİD’Lİ ADIYAMANLILIKTAN İHRAÇ EDİLDİ
REKLAM ALANI
20.11.2015
0
A+
A-

 

 

Belediye Meclisi IŞİD’li Bombacılar İçin Kararını Verdi.

ADIYAMANLILIKTAN İHRAÇ EDİLDİLER

 

Suruç ve Ankara’da yaşanan bombalı saldırıların failleri olan Adıyamanlı iki IŞİD terör örgütü üyesi Yunus Emre ile Şeyh Abdurrahman Alagöz kardeşlerin Adıyaman nüfusundan ihraç edilmesi Adıyaman Belediye Meclisi tarafından onandı.

Adıyaman Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısında, daha önce gündeme gelen Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ve Ankara Ten Garı’nda yaşanan bombalı saldırıların failleri oldukları belirlenen IŞİD’li iki canlı bombanın Adıyaman nüfusundan ihraç edilmesi yönündeki madde oy birliğiyle kabul edildi.

Bombalı saldırıları gerçekleştiren ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıların failleri olan Adıyaman nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Alagöz ile Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün hemşerilikten ihraç edilmesinin görüşüldüğü toplantı Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu başkanlığında Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Alagöz kardeşlerin hemşerilikten ihraç edilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, kent olarak terörün her zaman karşısında olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Adıyaman halkı her zaman, her türlü terörün karşısında durmuş bir halktır. Son günlerde yaşadığımız olaylarda, Adıyaman kimliği taşıyan iki kişi maalesef bütün şehri üzen, bütün şehri utandıran eylemlere kalkışmış ve hem ülkemizin imajına hem de ilimizin imajına ciddi zararlar vermiştir. Bunlardan birisi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde diğeri ise Ankara’da canlı bomba olarak kullanılmıştır. Adıyaman halkı olarak yapılan bu eylemleri tasvip etmediğimizi en başından beri dile getirmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı da bugünkü meclis toplantımızda bu konuyu gündemimize aldık. Mevzuatta fahri hemşerilik beratı verme Belediye Meclisinin yetkisindedir ancak hemşerilikten ihraç gibi bir yetkisi yoktur. Ama biz Adıyaman Belediye Meclisi olarak bu arkadaşlarımızın Adıyamanlı olarak tanıtılmasından duyduğumuz rahatsızlıktan dolayı gerek Ankara’daki gerekse Suruç’taki canlı bomba eylemlerinin Adıyamanlılar tarafından lanetlendiğini ve bu eyleme kalkışanların onlara yardım edenlerin en şiddetli bir şekilde kınandığını belirtmek amacıyla, Yunus Emre Alagöz ve Şeyh Abdurrahman Alagöz isimli teröristlerin hemşerilikten ihraç edilmesini meclis üyelerimize teklif ettik. Bu beklide bir ilk olacaktır. Ama Adıyaman’ın bu isimler ile anılması ve bu isimlerin ak ve berrak olan, bir birleriyle kardeşçe yaşayan Adıyaman’ın ve Adıyamanlıların imajını zedelemesine müsaade etmememiz lazım. Bu ayki toplantımıza böyle bir kararı almamızın asıl sebebi de budur.”

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi