enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Dengir Mir Mehmet Fırat için Kahta’da Mevlit okutuldu.

18.07.2019
0
A+
A-

Ankara’da vefat eden  eski AK PARTİ Genel Başkan yardımcısı ve eski HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat için memleketi Kahta’da mevlit okutuldu .

Mevlite,  Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Sincik Belediye Başkanı Halil Fırat, Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy,  eski Kahta Belediye Başkanı Ahmet Turanlı, Adıyaman Metropoliti Melki Ürek, Turanlı, Fırat, Kubilay aileleri, dost akrabaları, sevenleri ve Kahta’lı vatandaşların katılımıyla, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başladı.

Mevlitte Kahtalılara ve misafirlere  seslenen Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı Helin Fırat, babası Dengir Mir Mehmet Fırat’ın hayatı boyunca memleketine ve Kahta’ya önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Helin Fırat konuşmasına şöyle devam etti;

”Bildiğiniz üzere Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece çok sevdiğimiz babamızı kaybettik. Kendisi bütün hayatı boyunca memleketine, insanlarına hizmet etmeye çalıştı. Memnun olanlar oldu olmayanlar oldu. Kırk yıllık siyasi yaşamı boyunca çok yüksek mevkilere geldi, hak edenleri ve hak etmeyenleri beraberinde taşıdı. İnandıkları uğruna gün geldi, en yüksek makamlardan vazgeçti. Ben hepinize çok teşekkür etmek istiyorum , hayır dualarınızı eksik etmeyiniz. Ben biliyorum ki, babam memleketine hakkını helal etti, sizlerde kesin helal ediniz. Allah bizleri de utandırmasın , ailemizin,  aşiretimizin , dostlarımızın birlik beraberliğini hiçbir zaman bozmasın. Bizleri de babamızın mirasını taşımayı nasip etsin. ”

Okunan mevliti Şeriften sonra misafirlere ikramda bulunuldu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi