enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5633
EURO
34,9059
ALTIN
2.427,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C

Mhp’li Belediyede Olmayan Fuarlarda Bİnlerce Lira Buhar mı Oldu?

Mhp’li Belediyede Olmayan Fuarlarda Bİnlerce Lira Buhar mı Oldu?
REKLAM ALANI

Haber merkezimize gelen bazı duyumlar üzerine, Erbaa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yapılan bazı işlerde usulsüzlük olduğuna dair bazı iddialar ortaya atıldı. Konuyu araştıran ekibimiz iddiaları doğrular ve yeni soruları ortaya çıkaracak bazı belgelere ulaştı. Erbaa Belediyesi tarafından yayınlanan Faaliyet Raporunun Denetim raporuna göre harcamaların yüksek rakamları bulduğu görülüyor.

 

OLMAYAN FUARA BİR MİLYONA YAKIN HARCAMA YAPILMIŞ

 

Yapılan araştırmalarda 2 kişinin yan yana gelmesinin yasak olduğu, binlerce insanın evine ekmek götürme derdinde çaresizce umut beklediği, yüzbinlerce esnafın kepenk kapattığı, yine binlerce esnafın iflas ettiği, milyonlarca insanın işinden olduğu dönemde Korona salgınıyla insanlar mücadele ederken 2020 yılında Erbaa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü harcama kaleminde 762 Bin lira tutarında Temsil ve Tanıtma Giderleri başlığıyla (Fuar-organizasyon vb…) harcama yapıldığı tespit edildi.

 

TÜM DÜNYADA YASAK OLAN ERBAA’DA YAPILDI MI?

 

İşin ilginç yanı ise ülkede ve dünyada böyle bir etkinliğin yasak olduğu dönemde yine aynı kalemin alt başlığında Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, organizasyon Gideri olarak 597 Bin lira gider gösterilerek harcama yapılmış. (Belgenin sol kısmı 2020 yılı sağ kısmı ise 2021 yılı harcamalarını göstermektedir.)

FUAR UZAYDA MI YAPILDI?

 

Şimdi halk soruyor:

 

Tüm dünyada yasak olan ve halkın hiç şahit olmadığı bu fuarlar nerede yapıldı?

 

Bizim şahit olmadığımız bu fuarlar uzayda mı yapıldı?

 

Kimi, nerede, nasıl ağırladınız?

 

ERTESİ YIL HARCAMALAR ÜÇE KATLAMIŞ

 

İddialar bununla sınırlı kalmıyor. Harcamaların ertesi yıl yani 2021 yılında neredeyse üçe katlanarak büyümüş. Harcamalar aynı kalemde yine ertesi yıl 2 Milyon liraya fırlayarak neredeyse üçe katlanmış durumda. Ve bir önceki sene 597 Bin lira olan kaleme bu kez 1 Milyon 439 Bin lira harcandığı görülen belgede 2021 yılı içinde ortaya atılan bazı iddialara hak verir nitelikte.

3 GÜNDE 700 BİN LİRA HARCANDIĞI DOĞRU MU?

 

İstanbul Yenikapı Tokat Tanıtım Günleri etkinliğinde 700 Bin lira civarında para harcandığı daha önce iddia edilmişti. Şimdi ortaya çıkan bu belgelere göre bu rakamın doğru olduğu düşünülüyor.

 

Halk soruyor:

 

Erbaa Belediyesi’nin borcunun 3 yılda 200 Milyona yaklaştığı söyleniyor, bunda israf ve olmayan işlere verilen paraların payı ne kadar?

 

Bu kadar harcamayı sadece faturası var diyerek savunabilir misiniz?

 

Katıldığınız her fuara (Tabi olduysa öyle bir fuar) kaç milyon lira harcıyorsunuz?

 

Fuarlarda boy gösteren; eş, dost, hısım, akraba, parti yöneticisi vs… gibi kişilerin masrafını belediye mi karşılıyor?

 

İsraf ettiğinizi, hak yediğinizi düşünüyor musunuz?

 

Olmayan organizasyona bu kadar harcadınız, Yayla şenliği yaparsanız 10 Milyon lira harcar mısınız?..

 

Aynı raporun bir önceki yılında şerh düşülen noktalara ise riayet edilmediği belgeleme, fotoğraf ve diğer ispat gereklerinin yapılmadığı, yetkili kişiler tarafından işler yapılmadığı ve doğrudan teminlerde olan sıkıntılara şerh düşülerek yine aynı raporun son kısmında eklenmiş. (Tokatmedyam.com)

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi