enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

HDP MERSİN MİLLETVEKİLİ FIRAT, KAHTA’DA HALK TOPLANTISI YAPTI

HDP MERSİN MİLLETVEKİLİ FIRAT, KAHTA’DA HALK TOPLANTISI YAPTI
REKLAM ALANI

Fırat “Çatışmaların sorumlusu AKP hükümetidir”

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden HDP Adıyaman il örgütü Kâhta’da HDP Mersin milletvekili Mehmet Mir Dengir Fırat’ın katılımıyla Baraj Düğün Salonunda halk toplantısı düzenledi.

“İnadına Barış İnadına HDP” sloganıyla seçimlere hazırlanan Halkların Demokratik Partisi’nin iddialı olduğu kentlerden biri olan Adıyaman’da HDP Adayları Behçet Yıldırım, Kemal Bülbül, Mahmut Özdemir, Ayten Yılmaz ve Birsen Tunç seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Kâhta’da HDP milletvekili Mehmet Mir Dengir Fırat’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken sık sık “İnadına barış İnadına HDP” sloganı atıldı.

HDP Adıyaman milletvekilli adaylarının halkı selamlama ’sının ardından konuşan,

Kemal Bülbül konuşmasına ’’Şuan bu kürsüde tarihi bir durum yaşanmaktadır’ ’şeklinde başladı.

Bülbül; ”Dengir Mir Mehmet Fırat’la yan yana olmamız, birlikte omuz omuza politika yürütüyor olmamız benim için bir onurdur”

HDP Adıyaman adayı Kemal Bülbül; ”Ben 10 yıl Kâhta’ da, Sincik’te Mazel’ de öğretmenlik yaptım. Şuan burada Mühendislik yapan, Kamuda çalışan, İşçi olan, Öğretmen olan öğrencilerim var. Kâhta’da arkadaşım Avukat Selim Özbey ile birlikte öğretmen sendikası kurduk, yıllarca Kâhta’ya hizmet ettik şimdi sevgili Kâhtalılardan bu hizmetimize binaen birliktelik istiyoruz ” Dedi.

Bülbül; 75 Şubesi olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin genel başkanlığını yürütürken Değerli ve güzel arkadaşım Selahattin Demirtaş bana dedi ki’’ sen Adıyaman’a git orda aday ol, vekil ol gel.

Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş bana dediler; Adıyamanlılar ve Kâhtalılar seni çok seviyor, sende onları çok seviyorsun bu birlikteliği pekiştirip geliştirmek lazım. Bende inanıyorum ki 1 Kasımda bu birlikteliği en güzel şekilde pekiştireceğiz dedi.

Ardından sözü alan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım; Seçim çalışmalarımızı yürütürken partilimiz olan olmayan herkes HDP olarak iyi siyaset yaptığımızı, yalan söylemediğimizi söylüyor. Mecliste 80 vekiliz içimizde genç var, kadın var, Süryani var, ermeni var, Sünni var, alevi var ama çok şükür ki aramızda hırsız, yalancı, katil yok dedi. Yıldırım konuşmasına doğunun hemen hemen her yerinde HDP vekil sayısı en az iki ile başlayıp 10’ a 11’e kadar yükselirken Adıyaman da tek vekil olma mahcubiyetini yaşamaktayım. Sevgili Adıyamanlılardan ricam 1 Kasımda bu mahcubiyeti ortadan kaldıralım. Koalisyonu kendileri kurmadı, sandılar ki erken seçim olunca tek başlarına iktidar olabilecekler bu mantıkla ülkeyi kaosa sürükleyip bunun faturasını bizlere, muhalefete yüklemeye çalışıyorlar. Emin olun ki bu ülkeyi seçime götürende bu ülkede savaşı başlatan da geçici AKP hükümetidir. Diyarbakır’da, Suruç’ta ve en son Ankara’da 10’larca canımıza kıydılar utanmadan Ankara’da ki katliamdan sonra anket yaptık oylarımız arttı diyorlar, bundan anlaşılmalı ki bu katliamı oylar artsın diye yapmışlar. Ellerinde halkı kandıracak yalan dolanı kalmayan AKP hükümeti halkı evlendirme vaadiyle kandırmaya çalışıyor, bu onların şuan kadar aciz bir durumda olduklarını gösteriyor. Ama biz inanıyoruz ki bunların yalan dolanlarına halkımız 1 Kasımda en iyi şekilde cevap verecektir dedi. Ardından HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, toplantıya katılan herkese çok teşekkür etti.

Fırat konuşmasında “ Bir sene önce çok şaşırmış olan Başbakan Davutoğlu, Tayip Erdoğan’ın baskısı altında tüm dengesini yitirmiş vaziyette. Ne dedi o gün; Bizim İslami anlayışımızla İŞİD’in anlayışı 360 derece bir birinde farklıdır. 360 derece bir çember demektir; yani bizim düşüncemiz aynıdır. Onu da Allah söyletti diyorum” hatırlatmasında bulundu. Yaşanan çatışmalı durumun sonrasında yaşanan patlamaların sorumlusu hükümet olduğunu söyleyerek savaşın başlatıcısının AKP hükümeti olduğunu belirtti. Tayip Erdoğan’ın nerde nasıl konuşacağını bulunduğu yere ve konuma göre değerlendirmek gerektiğini aktaran Fırat, “ Tayip Batıda milliyetçiliği dillendirerek halkını uyutur, Doğudaysa milliyetçiliği unutur.

7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri soru önergeleri halinde bakanlıklara gönderdiğini söyleyen Fırat “ bu güne kadar cevap gelmedi çünkü cevap veremiyorlar gelecek olan cevap bahsettiğim insanların hırsızlık belgesi olacak bunun için de bir kasımı bekliyorlar inşallah bir kasımda da o önergelerimizi yenileyeceğiz 7 Haziran seçimlerin de barajı yıkmakla kalmadıklarını temelinden söküp attık. Bizi baraj altında bırakmak isteyenler, baraj altında bırakamayınca saldırıya geçtiler eskiden kanun devletine dönüştürdükleri ülke de 7 Hazirandan sonra kanunda kalmadı artık baktık mafya var. Sedat Peker’in “oluk oluk kan akacak” açıklamasının ardından Türkiye de ki şiddet içerikli olaylar giderek arttığını” belirten Fırat, “1 Kasım’da yapılacak seçimlerde Kahta’da “inadına barış inadına HDP” diyecek” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi