enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

“Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’incilik

“Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’incilik
REKLAM ALANI
28.11.2023
0
A+
A-

“Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’incilik

BALIKESİR – BHA

Her yöresinde; ayrı bir kültürü, geleneği taşıyan Balıkesir’in ürün çeşitliğini, köklü geçmişini kayıt altına almak ve bu değerli mirası gelecek nesillere aktarabilmek için Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla kitap çalışmalarına ağırlık veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ile “Ekmek Şehir Balıkesir” kitaplarıyla yemek kültürüne yönelik tek uluslararası yarışma olan “Gourmand Ödülleri’nde dünya sahnesine çıktı. Her yıl dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen uluslararası etkinlik bu yıl 27-29 Kasım günlerinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenleniyor.

“Best In The World” etiketiyle basılacak

Yarışmanın ilk gününde Ekmek Kitapları Kategorisi’nde birinciliği elde eden “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk mutfağının zenginliğini ve kadim geçmişini dünyaya duyurarak ülkesini gururlandırdı. Böylelikle “Ekmek Şehri Balıkesir” kitabı, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı. “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından ikinci kez bu başarıyı elde eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yarışmaya katıldığı bir diğer kitabı olan ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’in de sonuçları bu gece belli olacak.

Yazarlar Başkan Yılmaza teşekkür etti

Kitapların yazarları; Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber yaptıkları açıklamalarda ülkemize bu gururu yaşatmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyerek kendilerine bu imkânı sunan, kitapların her aşamasında emeği ve katkısı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu işi çok iyi sahiplenerek kendilerine her konuda destek olduğunu söyleyen yazarlar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi