enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

STK Platformu Vali Varol’u Ziyaret Etti

STK Platformu Vali Varol’u Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
29.07.2023
0
A+
A-

STK Platformundan İlk Ziyaret Vali Varol’a

Adıyaman’ın en kapsamlı ve etkili platformu Adıyaman STK platformundan Vali Osman Varol’a ziyaret.

Geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanıp Adıyaman’ın sorunlarını tek tek ele alan STK platformu sorunların çözümü için Emin Çil Başkanlığında ki heyet ile ilk istişareye Vali Varol’dan başladı.

Ziyarete ilişkin açıklamarda bulunan Başkan Emin Çil, yaşadığımız depremde devlet ve milletçe elele vererek yaşadığımız afetin izlerinin silinmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaşanan afet sonrasında İlimizde gelinen durumu değerlendirmek üzere temmuz ayı olağan toplantımızı gerçekleştirmiş ve Kamuoyu vicdanında yaşanan aksaklıkların çözümü ,Depremin izlerinin en kısa sürede silinerek şehrin kalkınmasını sağlamak ve insanımızın hakettiği refah seviyesine gelmesine katkı sunmak amacıyla toplatımızı icra etmiştik. Bir kaç temel başlık altında topladığımız sorunları bir basın bildirisiyle kamuoyuna sunmuş,konunun çözümü noktasında yetkililere çağrıda bulunmuştuk.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformumuz yüklendiği misyon ve sorumluluk gereği süreci kıymetli Valimiz Sn Osman VAROL’ a kamuoyu vicdanında sunmak üzere biraraya geldi.

Basın Bildirisinde de ifade ettiğimiz üzere,Kamuoyunun da yakinen bildiği gibi ağır hasarlı binaların yıkımı aşamasında ortaya çıkan molozların ayrıştırma çalışması yıkımın yapıldığı mahalde yapılmakta, ayrıştırma bittikten sonra kamyonlar vasıtasıyla tahsis edilen alanlara taşınmaktadır. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak son derece yanlış bulduğumuz bu uygulama sebebiyle ilimiz süreklilik arz eden bir toz bulutuna maruz kalmakta ve halkımız bu yoğun tozlanma sebebiyle ya evinden dışarı çıkmamayı tercih etmekte yada mecburen, sağlığımız açısından son derece zararlı olan tozlu havayı solumak zorunda bırakılmaktadır.
İlimizin sağlık kuruluşlarında görev yapan çok değerli sağlık uzmanlarımızın da çok iyi bildikleri gibi bu tozların içerisinde ‘asbest’ ya da ‘silika’ gibi birtakım inorganik partiküller bulunmakta,insan sağlığı açısından son derece zararlı olan bu maddeler Koah veya Astım gibi akciğerde çok ciddi, tedavisi zor, bazen kalıcı hastalıklara neden olabilmektedir. Ve yine moloz işlemlerinin kaldırıldığı noktalarda gerekli bütün molozların kaldırılmaması ve bazı demir filizlerinin güvenlik sebebiyle oldukça risk arzetmekte olduğunu ifade etmiştik .

Kıymetli Valimiz Osman VAROL’a süreci aktarmak adına kendisini makamında ziyaret ettik. Göreve geldiği günden bu yana yaşanan süreci yakın bir şekilde takip ettiğini,yerinde ayrıştırma kararından duyduğumuz endişeyi ve yıkım sahasında gerekli temizleme işlemlerinden duyulan şikayetlerin farkında olduğunu ifade ettiler. Kıymetli Valimiz;İlimizin bu toz bulutundan en kısa sürede kurtulması adına çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İhaleyi alan mütahitlerle ilgili yaşanan aksaklıkları kısa sürede aşıp hiçbir bahaneye fırsat vermeden şehrimizdeki enkazları kaldırmak istiyoruz. 2 aylık bir sürede tamamlamamız için günlük 60 binada yıkım işlemi yapmamız gerekiyor . Bu sayıya ulaşmak için bütün imkanlarımızı ,enerjimizi seferber ettiğimizi platformumuz huzurunda ifade ediyorum.Büyük bir mesafe alındığını bugün burdan ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız ilerleyen günlerde gerek çalışmalardaki ilerleyişimiz gerek enkaz kaldırma sonrasında alanın molozlardan arındarak temizlendiği süreci görecektir.Dedi.

Yine kamuoyunun haklı sebeplerle şikayet ettiği bir diğer konu ise kalıcı konutların yapıldığı bölgede kontrolsüz yapıldığı iddia edilen patlamalar ile ilgiliydi . Konuya açıklık kavuşturan kıymetli valimiz Osman VAROL; Hızlı bir şekilde devam eden kalıcı konutların çalışmalarıyla ilgili kamuoyuna da yansıyan bazı üzücü görüntüler ve yakın bölgede bulunan vatandaşlarımızın korkuyla karşıladığı patlamalar ile ilgili yasal işlem başlamış olup,kontrolsüz şekilde patlama yapan firma ile ilgili ihale fesih ve tazminat süreçleri başlamıştır. Dedi koşa süre içerisinde Şehir Merkezinde hiçbir çadırın kalmayacağını ifade eden kıymetli valimiz Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bugüne kadar olduğu gibi kamuoyu adına sürecin takipçisi olmamızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Olarak bizlerde ilimizde göreve başlamış olan kıymetli valimiz Sn Osman VAROL’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Afet Koordinasyonuyla ilgili bütün çalışmaları anlatmasından ve büyük bir çabayla şehrimizin kalkınması için emek veren, yaşanan felakettin izlerinin silinmesi için gece gündüz çalışarak ter döken valimize takrardan teşekkür ediyoruz dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi