enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

GİZLİ EKONOMİNİN KALBİ

GİZLİ EKONOMİNİN KALBİ
REKLAM ALANI
20.03.2017
0
A+
A-

Bilgi çağının konsepti, bilgimizi birbirimizle uzun süre paylaştığımız bir dönemi temsil ediyordu. Artık öğrendiklerimizin pazarlama dönemindeyiz.
Çalışmalarımın çoğu (hayatım) Google hizmetlerine dayanıyor. Mühendislerden biri yanlışlıkla şalteri indirdirse, kelimenin tam anlamıyla kendim de dahil olmak üzere milyarlarca insanın hayatını sekteye uğratacak. Amerika’daki bu tür kesintiler, Los Angeles Şerifinin, Facebook açılmadığında polis karakolunu aramamaları için twitter hesabından duyuruda bulunuyor.
Google’ın dünya ekonomisine sunduğu hizmetlerin duraksadığını hayal edin. Yayınlanamayan aramalar, erişilemeyen sayfalar, görünmeyen reklamlar, erişilemeyen / mevcut olmayan e-postalar, hesaplanamayan harita rotaları, hizmet dışı siteler.
450 milyonun üzerinde kullanıcısıyla, dünyanın en popüler e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail’i düşünelim. 2004 yılında hayatımıza 1GB kapasite ile girdiğinde, çoğu insan Nisan 1 şakası olduğunu sanmıştı. (çünkü Hotmail ve Yahoo’nun yalnızca 30 megabayt kapasitesi vardı).
Google bu hizmeti sunduğundan beri Gmail’i kullanıyorum. O zamandan beri 1GB’dan 15GB’a yükseldi. Ek depolama alanı istiyorsanız, farklı seçenekler var. Örneğin, toplam 100GB kapasite elde etmek için 85GB’lık eklemeyle ayda sadece 2 dolara mal oluyor.
Bir bakkal hesabıyla, ücretsiz sunulan 15GB alanın yılda yaklaşık 3.6 dolar olduğunu anlıyoruz.
Değişkenlerin tam değerini bugünün değerinden hesaplasak bile, Google’a 10 yıllık kişisel maliyetim sadece 36 dollar. Bugüne kadar beş kuruş harcamadığım bu hizmete maliyetim 36 Dolar.
Zarar hanesine ekledi mi? Tam tersi, kar elde etti. Ama cebimden değil; Paylaştığım bilgilerden. Benzer hizmetler sayesinde Google geçen sene sadece 59,8 milyar dolar ciro ve net 13 milyar dolar kar elde etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi