enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TANRILARIN TAHTI NEMRUT, ÇİĞKÖFTE FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR    

TANRILARIN TAHTI NEMRUT, ÇİĞKÖFTE FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR     
REKLAM ALANI
11.03.2015
0
A+
A-

Kommagene Krallığının günümüze kalan en önemli eserlerinden olan 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı, Temmuz ayının son haftası yapılacak olan Çiğköfte Festivaline hazırlanıyor.

Adıyaman Valiliği öncülüğünde, İstanbul’da faaliyet gösteren (Çiğköfteciler Derneği) ÇİĞDER tarafından Nemrut Dağında Çiğköfte Festivali yapılacak.

ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, Temmuz ayında yapılacak Çiğköfte Festivali ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaparak etkinliğin yol haritasını belirleyip, fikir alışverişinde bulundular.

Adıyaman’ın zengin tarihi ve kültürü ile marka olmuş ürünlerini tanıtmaya yönelik çalışmalara devam edildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Temmuz ayının son haftası ilimiz çok önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Merkezi İstanbul’da bulunan ÇİĞDER ile birlikte 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağında çiğköfte festivali düzenleyeceğiz. İlimizde bir ilk olacak festivalle birlikte tüm katılımcılara Adıyaman’ın markası ve vazgeçilmez damak tadı olan çiğköfte ikram edilecek. Tüm katılımcılar 2206 metre yüksekliğinde Nemrut Dağında güneşin batışı eşliğinde çiğköftenin tadına varacak. İlimizdeki değerleri kazanca dönüştürme noktasında bu tür etkinliklere bir bütün olarak bakıyoruz. Bu festivalle amacımız, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizi tanıtmaktır. Doğu-batı medeniyetlerini sentezleyen Kommagene Uygarlığının en ihtişamlı eseri Nemrut Dağında düzenlenecek Festivalin en iyi şekilde gerçekleşmesi için tüm ayrıntıları detaylı olarak görüştük”dedi.

ÇİĞDER Başkanı Ömer Turan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, festival hazırlıkları ile ilgili yaptıkları görüşmede, Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan’da hazır bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi