enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3370
EURO
35,1476
ALTIN
2.242,33
BIST
8.741,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

BESNİ VE GÖLBAŞI İLÇELERİNE FEN LİSESİ YAPILACAK

BESNİ VE GÖLBAŞI İLÇELERİNE FEN LİSESİ YAPILACAK
REKLAM ALANI
16.12.2015
0
A+
A-

Adıyaman Besni ve Gölbaşı ilçerine iki Fen Lisesi Yapılması ile TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Bir Açıklama Yaptı. 

Açıklama şu şekilde; 

ADIYAMAN’A MİLLİ EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ İLE BERABER BESNİ VE GÖLBAŞI İLÇELERİNE İKİ FEN LİSESİ YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI
Adıyamanımız, özellikle son yıllarda her alanda aldığı önemli ve ciddi yatırımlara her geçen gün birisini daha ekleyerek yoluna devam etmektedir. Özellikle, eğitim ve öğretim alanında il ve ilçelerimizde koordineli bir şekilde yapmış olduğumuz toplantılar çok olumlu geçmiştir. Yapılan istişareler neticesinde belrilenen talepler doğrultusunda, miletvekili arkadaşlarımızla beraber yapmış olduğumuz girişimler sonuçsuz kalmamıştır.

Daha önceden hemşehrilerimizle paylaştığımız üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 yılı devlet yatırım programına aldığı MİLLİ EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ’nin Adıyamanımız’da kurulması kararlaştırılmış bulunmaktadır. Maliyeti 33 Milyon TL olacak olan; 24 Derslik, halkımızın Öğretmenevi ihtiyacını da karşılayacak olan 220 kişilik büyük bir Uygulama Oteli, sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleriyle Türkiye’de örnek teşkil edecek bir Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nin hem sosyal hem de kültürel anlamda ilimizin çehresini değiştireceği kaçınılmazdır. 

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI ve milletvekillerimiz Sn. Adnan Boynukara, Sn. İbrahim Halil Fırat ve Sn. Salih Fırat ile beraber yaptığımız görüşmeler ilimiz için ziyadesiyle fayda sağlamıştır. Sayın Bakanımızın ilimize karşı olan özel teveccühleriyle önemli yatırımlar için de sonuç alınmış, bizzat kendileri tarafından verilen talimatla, Milli Eğitim Hizmet İçi Eğitim Merkezi ile beraber, Besni ve Gölbaşı ilçelerimize yapılacak olan Fen Liseleri için de hemşerilerimize bu müjdeli haberi vermemiz bizleri mutlu etmiştir.

Diğer taraftan, ilimiz ve ilçelerimizin tümü için gerekli olan hususlar da ele alınmıştır. Milli eğitim ihtiyaçlarına yönelik talepler dosya dosya ele alınarak, özellikle Merkez, Kâhta ve diğer ilçelerimiz için acileyeti olan öğretmen atamaları ve derslik sayıları bakımından ihtiyaçların karşılanması için gerekenin yapılması, tüm ilçelerimize eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması için yapılması gerekenlerin önemi Bakanlık nezdinde uygun görülerek talimatlandırılmıştır.

Besni ve Gölbaşı Fen Liseleri ile beraber Milli Eğitim Hizmet İçi Eğitim Merkezi ve ciddi manada katkı sağlayacak olan diğer eğitim yatırımlarının hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını diler, bizden desteklerini esirgemeden Adıyaman’a hizmet için hemşerilerimizin yanında olan başta, Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI, milletvekillerimiz, Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. 
Av.Ahmet AYDIN

Adıyaman Milletvekili

TBMM Başkanvekili

  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi