enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

ASO’da “Macaristan Ülke Günü” etkinliği

ASO’da “Macaristan Ülke Günü” etkinliği
REKLAM ALANI
14.11.2023
0
A+
A-

ASO’da “Macaristan Ülke Günü” etkinliği

ANKARA – BHA

ASO Üyesi firmalara Macaristan’daki devlet teşvikleri, potansiyel yatırım ve öne çıkan sektörler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıya, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Rolan Vegh, Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Genel Müdürü Yalçın Orhon, ASO Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Çetinceviz ve çok sayıda ASO üyesi sanayici katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Türkiye ile Macaristan arasında dostane bir ilişki olduğunu söyledi.

Macaristan’ın Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destek verdiğini dikkati çeken Ata, “İki ülke arasında sürdürülen ekonomik ve siyasi alandaki sıkı işbirliği doğrultusunda, Macaristan’ın ülkemizi ‘Doğu’ya Açılım’ politikasının merkez ülkelerinden biri olarak görmesiyle ticari ilişkiler daha da canlanmıştır” dedi.

Macaristan ile ikili ticaret hacmi hedefinin 6 milyar dolar olduğunu belirten Ata, 2022 yılı itibariyle hacmin 3,5 milyar dolara yaklaştığını vurguladı ve şöyle devam etti:

“Macaristan ile ikili ticaret hacmi hedefimiz 6 milyar dolar olarak belirlenmiştir. 2022 yılı itibariyle bu rakam 3,5 milyar dolara yaklaşmıştır. Macaristan’a ihracat ve ithalatımızda sanayi ürünlerinin payının oldukça yüksek bir düzeyde olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, 6 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmada sanayicilerimize büyük görevler düştüğü aşikardır.”

ASO Başkanı Yardımcısı Ata, Macaristan Ülke Günü etkinliğinin karşılıklı ticari ilişkileri ve gelecekteki yatırımlar için yol gösterici olacağını belirtti.

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis de konuşmasında, Türkiye ile ülkesi arasındaki sıkı ekonomik ve siyasi ilişkilere dikkat çekti. Macaristan’ın Ankara’da 2, İstanbul’da 2 olmak üzere Türkiye’de toplam 4 ticaret müşaviri belirten Matis, bunun Türkiye ile ekonomik ilişkilere verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Türk iş adamlarının Avrupa Birliği ülkelerinde yaşadığı vize sorununa da değinen Büyükelçi Matis, “Vize işi Türkiye’de teknik bir konunun yanı sıra siyasi bir konu da oldu. Biz vize hizmeti konusunda en iyiyi sunmaya çalışıyoruz. Gerçekten Macaristan’a gidiyorsanız vize konusunda hiçbir sorun yaşamayacaksınız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Genel Müdürü Yalçın Orhon ve Macaristan Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Rolan Vegh, katılımcılara Macaristan’ın genel ekonomik durumu, öne çıkan sektörler, devlet teşvikleri ve potansiyel yatırım imkanları konusunda bilgi verdi. Macaristan Ülke Günü etkinliği soru-cevap bölümüyle sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi