enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

2024 Yılı Spor İçin Çok Yoğun Olacak

2024 Yılı Spor İçin Çok Yoğun Olacak
REKLAM ALANI
26.12.2023
0
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Gündemimizde olimpiyatlar var.

Amacımız Türkiye’yi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda en iyi şekilde temsil etmek.

Grubunu lider bitirerek Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gidecek genç bir milli takımımız var.

Onlardan da çok şey bekliyoruz. 2024 yılı spor için çok yoğun olacak.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Futbol Şampiyonası gibi büyük organizasyonların da düzenleneceği 2024’ün spor için çok yoğun bir yıl olacağını söyledi.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen “Spor Zirvesi ve Fotomaç Süper Lig’in En İyileri Ödül Töreni”ne katıldı.

Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada, Türk sporunu geliştirmek ve ilerletmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Gelecek yılın spor için yoğun geçeceğini anlatan Bakan Bak, “Gündemimizde olimpiyatlar var. 2024 Olimpiyat Oyunları’na çok az bir süre kaldı. Amacımız Türkiye’yi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda en iyi şekilde temsil etmek. Buna göre hedeflerimiz ve federasyonların çalışmaları var. Gündemimizde İtalya ile birlikte organize edeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı var. Grubunu lider bitirerek Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gidecek genç bir milli takımımız var. Onlardan da çok şey bekliyoruz. Bu takımın başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. 2024 yılı spor için çok yoğun olacak.” diye konuştu.

“Türkiye spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin son 22 yılda tesisleşmede ortaya koyduğu vizyon ve attığı adımlarla dünya ve Avrupa’nın en önemli organizasyonlarını yapacak yeteneğe sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye, spor salonları, havuzları, stadyumlarıyla müthiş bir çıkış ortaya koydu. Bunun sonucunda da 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edecek. Bu hazırlıklarımızı yapacağımız önemli organizasyonlardan biri. Bunun yanında pek çok dünya ve Avrupa şampiyonaları, uluslararası turnuvalar yapılacak. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi en büyük şansımız. Türkiye spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor.”

“Türkiye gelecekte büyük sportif başarılara ulaşacak”

Bakanlık olarak sporun tabana yayılmasına büyük önem verdiklerini aktaran Bakan Bak, “Bunun için de tesislere ve antrenörlere ihtiyaç var. Bu çerçevede yaptığımız çalışmalar var. Bunlardan biri yetenek taraması. Buna göre ilkokul üçüncü sınıftaki öğrencileri yeteneklerine göre en az iki spor dalına yönlendiriyoruz. Yaklaşık 4 milyon çocuğumuzu taramadan geçirdik. Ardından Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile 9 milyona yakın çocuğumuza yüzme öğrettik. 610 tane yüzme havuzu yapmışız. Bu büyük bir devrim. Artık yüzme gibi branşlarda olimpiyatlarda sonuç almak istiyoruz. Türkiye tesis devrimiyle beraber spor devrimine doğru ilerliyor. Bunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sporda altyapıya yapılan yatırımların en güzel örneklerinin A Milli Kadın Voleybol Takımı ve milli okçu Mete Gazoz’un elde ettiği başarılar olduğunu aktararak, “Türkiye’de bir spor devrimi var. Bu devrimi tamamlamak için de şimdi Milli Eğitim Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyoruz. Okul sporlarında büyük bir harekete başlıyoruz. Bütün okullarda okul spor kulüpleri kuruyoruz. Yani inanıyoruz ki Türkiye gelecekte büyük sportif başarılara ulaşacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a zirvede onur ödülü verildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi