enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Antalya Isparta ve Burdur havzasında 400 ören yeri var

Antalya Isparta ve Burdur havzasında 400 ören yeri var
REKLAM ALANI
08.01.2024
0
A+
A-

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Isparta, Burdur illeri dahil Antalya havsadında bugüne kadar tescil edilen çoğunun hikayesi olan  400 tarihi ören yerinin olduğunu söyledi.

ISPARTA-BHA

Merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, ”Dünya da üç ili kapsayan Antalya havzasında Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 400 antik kentin bulunduğu tek şehir; Antalya. Maalesef bugüne kadar turizm potansiyelinin çok azını değerlendirebilen turizm kenti. Hatta turizmde öne çıkan deniz, kum ve güneş turizminde de turizm potansiyelinin yüzde 300’nu ancak değerlendirebiliyor. ”Dedi.

Kıyı sahil şeridinde Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar 500′ e yakın dört ve beş yıldızlı otel bulunmasına karşı gelen turistin konaklama pazarlamasında tatil tercihinin büyük oranda otelde çıkmama profilinde olduğunun altını çizen Başkan Av. Ümit Uysal; Başta Almanya ve Avrupa ülkelerinde gelen turist profiline baktığımızda  Antalya’da antik kentlerdeki tarihi dönemlerdeki krallar mezarından kalkmış Antalya Kaleiçi’nde geziyor dolaşıyor deseniz bile otelden çıkıp gidip bir görelim diyecek bir  durumda değil.

Ortalama 7 ve 10 günlüğüne Antalya’da beş yıldızlı otele tatile gelen Avrupalı turist profili otelden çıkmaya göre satışı yapıldığı için misafir otel dışına çıkmıyor. Bundan 30-40 yıl önce kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi Antalya’da çok yaygındı. Bu konsette tatil yapma o zamanlar çok yaygındı.

Şimdiki konsept otel dışına çıkmama  ve Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeden ülkelerine dönmeye yönelik konsept var. Büyük İskender’in 6 ay kuşatmasına rağmen Hindistan Seferi sonrası alamadığı tek şehir Antalya’ya Termessos Antik Kente Hindistan seferi sonrası gelen Büyük İskender şehri tam 6 ay muhasara altında tutar ama şehri teslim alamaz.

Sonunda bu Kartal Yuvası yerde daha fazla askerimi kaybedemem diyerek gider. Büyük İskender tarihte alamadığı Termessos Antik Kent Korkuteli – Antalya Yolu üzerinde ama çoğu Antalya’lı bu arkeolojik, tarihi ve kültürel zenginliğinden haberi yok.

Antalya’nın tarihi kültürel ve arkeolojik varlık zenginliğimizi ilk önce kendi insanımız tanımalı ki; sonrada dünya gündemine taşıyabilelim. ”Diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi