enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5168
EURO
34,7429
ALTIN
2.400,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Dağcı Yılmaz Afrika’nın zirvesinde

Dağcı Yılmaz Afrika’nın zirvesinde
REKLAM ALANI
31.12.2023
0
A+
A-

Dağcı Doğu Yılmaz, Afrika’nın 5895m yüksekliğine sahip Kilimanjaro dağına zirve yaptı. Dünya’da ki 7 zirveden biri olan Kilimanjaro dağı, Dünya kültürel mirası içerisinde yer alıyor. 6 gün süren zirve tırmanışı, Yılmaz’ın ilk kıta ötesi tırmanışı oldu.

featured

Dağcı Yılmaz Afrika’nın zirvesinde

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA

Tanzanya da 5895m Kilimanjaro dağına zirve yapan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunlar yer aldı;

“Bir çocuk, herkesin çizgi filmleriyle büyüdüğü Afrika ormanlarını aştı ve onun en yüksek zirvesinde güneşin doğuşunu izledi.. Bu sabah 06.30 itibariyle Afrika’nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro’ya zirve yapmış bulunmaktayım. Uzun bir planlamanın ardından, Türkiye’den tek başıma geldiğim bu ekspedisyonda Tanzanya’dan yerel rehberler bana eşlik ederek özellikle ormanı geçmemi sağladılar.Kendilerine teşekkür ederim. Şimdi 3ncü kamptayım ve güvendeyim. Yılbaşını Afrika’nın bir dağında çadırda geçireceğim aklımın ucuna gelmezdi ama yaşamın mucizelerine tanık olmak için alışılmışın dışına çıkmak gerekiyor. Tüm sevdiklerimi zirvede yapmış olduğum şu kalbin içinde taşıyorum.Bir an önce kavuşmak dileğiyle.Bu ekpedisyonda yanımda olan ve sponsorluğumu yapan @sherpatr’ye ve Fatih Balcı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Mehmet Suat Işıklı abime vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Spora yapmış olduğunuz destek çok anlamlı ve örnek teşkil ediyor; bu zirveye çıkan ben değil, sizlerin vizyonudur diyerek tekrar teşekkür ederim. Tek dileğim, Çocukların ölmediği bir 2024’te görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Dağcı Yılmaz Afrika’nın zirvesinde

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi