enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Ankara Kent Konseyi’nde büyük halk ozanı Âşık Veysel anıldı

Ankara Kent Konseyi’nde büyük halk ozanı Âşık Veysel anıldı
REKLAM ALANI
23.03.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi’nde büyük halk ozanı Âşık Veysel anıldı

Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Aşık Veysel’in toplumun değerlerini nakış gibi işleyen büyük bir üstat olduğunu belirterek “Gelecek kuşakların beraber yaşamlarının ilacının reçetesini de o yazdı” dedi.

Yelda MERT/ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi’nde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla ölümünün 51’inci yıldönümünde büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’na özel anma programı düzenlendi. Programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Âşık Veysel’in torunu Gül Eda Hür, CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, sanatçı Selçuk Balcı ile çok sayıda davetli katıldı.

“Dedem Aşık Veysel o hepimizin dedesi ve büyük bir Ozan”

Türk kültürünün önemli bir parçası olan Aşık Veysel’in anma programında konuşan torunu Gül Eda Hür, her yıl dedesinin anısını yaşatmanın ve onun mirasını genç kuşaklara aktarmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Hür, “Âşık Veysel Anadolu’dan başlayarak tüm dünyaya bunu yansıtan en büyük Ozan’dır. Benim gözümde sadece o yılların değil aslında günümüzün de bir filozofudur. Âşık Veysel aramızdan ayrıldığında birbirinden eşsiz eserler bıraktı ardında. Bu dünyanın faniliğini, hayatın manasını, varlığın çeşitliliğini ve birliğini hiç usanmadan arı, duru, samimi bir dille anlattı. Dedem Aşık Veysel o hepimizin dedesi ve büyük bir Ozan. Ben dedemi tanımasam da görmesem de çok şanslıyım.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Gelecek kuşakların beraber yaşamlarının ilacının reçetesini o yazdı

Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ise “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz” cümlesinin muhatabıdır Âşık Veysel. Görmeden nakış gibi işlemiştir toplumun değerlerini. Kalemle tanıştırmadan, toplumun o günkü kuşaklarını da gelecek kuşakların gönlüne nakşetti. Bu yüzden çok büyük bir üstat. Dolayısıyla, gelecek kuşakların beraber yaşamlarının ilacının reçetesini de o yazdı. Aşık Veysel üzerinden tekrar kaynaşmayı, kardeşliği işlerken, Türk’ü, Kürt’ü, Çerkes’i hep Adem’in oğlu,kızı olarak görüyor. İhtiyacımız olan ilacın reçetesini aldığımız üstat, “Belki adımız kalır” dedi ve dostlar onu bugün burada hatırladı. Âşık Veysel’in hayallerinin gerçek olduğu, tekrar kardeş olduğumuz toplumdaki bütün duyguları tekrar kıyama kattığı güzellikleri yaşadığımız Ankara’da, gelecek kuşaklara bu duyguyu aktarmak dileğiyle.” diye konuştu.

Güner: Veysel sadece kendi coğrafyasına değil her coğrafyaya hitap eden bir ozandır”

Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner de Âşık Veysel’in kültürünü gelecek nesillere aktarmak adına yerel yönetimlerin daha etkin bir şekilde çalışması gerektiğini belirterek “Veysel sadece kendi coğrafyasına değil her coğrafyaya hitap eden bir ozandır. Onun sevgi dolu mesajlarını ve kültürel mirasını korumak önemlidir. Mansur Başkanımızın bugün sahip çıktığı gibi, bizler de Çankaya Belediyesi olarak bu nesle mirasa sahip çıkacağız.” dedi

Yavaş: Bize düşen, bu kültür mirasını damla damla bütün hücrelerimizde hissederek, gelecek nesile ulaştırmaktır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da somut olmayan kültür mirasının önemine dikkat çekti. Âşık Veysel’in şiirlerini derleyen Muzaffer Sarısözen’in bu anlamda önemli bir rol oynadığını ifade eden Yavaş, Türkiye’nin her köşesinden derlenen türkülerin, somut olmayan kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir rol oynadığını belirtti. Yavaş, Âşık Veysel’in hayallerinin gerçek olduğu ve toplumda kardeşlik duygusunu yeniden canlandırdığı Ankara’da, mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurguladı. Yavaş “Bize düşen, bu kültür mirasını damla damla bütün hücrelerimizde hissederek, gelecek nesile ulaştırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Ali Haydar Fırat moderatörlüğünde söyleşi programları gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi