enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
ALTIN
2.432,21
BIST
9.967,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

ALKAYIŞ ‘Deprem Adıyaman’ı derinden sarstı’

ALKAYIŞ ‘Deprem Adıyaman’ı derinden sarstı’
REKLAM ALANI
18.07.2023
0
A+
A-

 

AK parti Adıyaman milletvekili Av.Mustafa ALKAYIŞ 6 Şubat depreminde Adıyaman yöresel tabirle UN UFAK OLDU dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’ın sorularını meclis çalışma ofisinde cevaplandıran ALKAYIŞ 6 Şubat felaketinin altından kalkmak ve yaşanabilir Adıyaman ortaya çıkarmak için hükümetin kararlılıkla çalıştığını söyledi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz meclis çalışma döneminde hayırlı olsun dedikten sonra şunları sordu Alkayışcevapladı:

Adıyaman İle İlgili Öncelikli Meseleleriniz Neler Olacak?

6 Şubat Depremi deyim yerindeyse Adıyaman’ ı un ufak etti. Dolayısıyla maddi olarak fiziksel olarak görsel olarak kültürel olarak şehrimizin birikimi olan ne varsa hepsini kaybettik.

Resmi kayıtlarda 8.300 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elbette ki hayatını kaybeden insanlarımızı geri getirmek mümkün değil. Fakat şehri yeniden ayağa kaldıracak, eskisinden daha iyi hale getirecek imkan elimizde olan bir imkandır.

Günlük asgari olarak bir insanın ihtiyacı olduğu her şeyi karşılama da devletimiz hükümetimiz gayretli her türlü imkânları sağlıyoruz. En başta vatandaşları soğuktan korumak için çadır temin ettik barınmalarını kısa süreliğine sağladık, akabinde konteyner çarşı-Pazar ve barınma alanları oluşturduk süratle çadırdan konteyner prefabrik konutlara geçiş oldu. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 yıl içerisinde evleri yıkılanlara ev vaadini gerçekleştirmek için Çevre Şehircilik bakanlığımız ilgili birimleri harıl harıl çalışıp binaları yükseltmeye başladılar. Adıyaman’da Karadağ başta olmak üzere köy evleri dahil harıl harıl çalışılıyor ve son baharda evlerin bir çoğu teslim edilecek duruma gelecektir..

Sevinerek söyleyeyim ki yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı eve sahip olan kişilerin barınma sorunları giderildi. Kiracı olan hemşerilerimiz için bu sorun gerçekten önem kazanıyor. Adıyaman’la ilgili kararımız sürüyor. Öncelik başımızı sokabileceğimiz yer. Sayın Cumhurbaşkanımız kalıcı konutların yapılması için talimatı verdiğinden bu yana her gün rapor alıyoruz. Evlerin içerisine her türlü dolap, beyaz eşya hatta klimaya kadar her türlü imkânları sağlıyoruz. Şehir mutlaka kalkınır. Fakat bizim amacımız bunun hızlandırılması ve yaraların en kısa zamanda sarılmasıdır.

Evleri yıkılan vatandaşların kendi arsaları, site arazisine kendi konutunu yapmak isteyenlere kolaylık sağlanacak mı?

Teknik bilgisini Cumhurbaşkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız açıklayacaktır. Artık bu konu olgunlaşmıştır. Yakın zamanda açıklama yapacaklardır. Vatandaşımızın kendi evini yapmasına engel olabilecek her türlü engeli kaldıracağız.

Çok büyük bir felaket yaşandı bu felaketin altından milletçe biri birimize sarılarak kalkacağız.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi