enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Urumiye TSO başkanı Karimi ‘ 30 milyar dolarlık Ticaret hedefliyoruz’

Urumiye TSO başkanı Karimi ‘ 30 milyar dolarlık Ticaret hedefliyoruz’
REKLAM ALANI
17.07.2023
0
A+
A-

 

İran Urumiye Ticaret ve Sanayi odası başkanı Gasim Karimi ‘Türkiye-İran ticaret hacmini 30 milyar dolar seviyesine çıkarmak iki ülkenin hedefi, bu hedefin çok üzerine de çıkabiliriz bunun için çaba gösteriyoruz’ dedi.

GAP gazeteciler birliği heyetini İran Urumiye Ticaret ve sanayi odasında kabul eden İran Urumiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Gasım Karimi geçen yıl İran Khoy kenti merkezli meydana gelen depremde Tahran’dan önce Van’dan Hakkâri’den yardımlar bizlere ulaştı, bu nedenle Türkiye’ye Van ve Hakkari Valiliğine, Ticaret ve sanayi odalarına ve Türk halkına teşekkür ediyorum.

GAP gazeteciler birliği cemiyetini aktiviteleriyle bende takip ediyorum. Evvelki yıl Urumiye Ticaret ve Sanayi odasına GAP Oscar ödülü vermişti. GAP bölgesinde özellikle Adıyaman başta olmak üzere Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve 11 ilde büyük bir felaket yaşandı.

Bu felakette hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum yaralılara şifa diliyorum.

Depremden dolayı hepimiz üzüldük.

Ölenlere Allah’ tan rahmet kalanlara da sabır diliyoruz. Urumiye olarak depremden etkilenen illere yardım ulaştırmak için çaba gösterdik ilk etapta 2000 Çadır alıp gönderdik deprem bölgesine. Bu ikili yardımlaşma yeni bir durum değildir, bu beraberlik yeni değildir. Yüzyıllardır bu coğrafyada halklarımız dayanışma içinde bulunmaktadır.

Biz saygı duyuyoruz iki milletin işine gücüne fikrine. Bu tarafta da basın ve radyo dünyanın her yerinde olduğu gibiönemlidir.

Basını medyayı ben fazlasıyla önemsiyorum. İsrail’ de olduğu gibi mesela yaptığı pek iş olmasa da basın ve radyo sayesinde dünya kadar iş yaptığını dünyaya düşündürtüyor. Kendisi zülüm yapıyor dünyadaki etkisiyle medya aracılığıyla kendini mazlum gösteriyor. Bu nedenden dolayı gazetecilik bir silah kadar özeldir. İşiniz hem ağırdır hem de sorumluluk ister.İran-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine basının etkisi çok tesirli olacaktır. İki ülkenin basın kuruluşları bu doğrultuda etkili yayınlar yaparlarsa mutlaka tesiri olur. Sizleri Urumiye’deağırlamaktan büyük gurur duydum. Her zaman sizleri bekleriz. İran imkan ve kaynakları zengin bir ülke, gelin yatırım yapın.

KIYMAZ: İYİ İLİKİLER İKİ ÜLKE YARARINADIR

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’da Urumiyede olmaktan dolayı duyduğu sevincin altını çizerek ‘İran-Türkiye uzun yıllardır komşu olarak önemli bir problem yaşamadan ilişkilerine devam etti. Bundan sonrada temennimiz iki ülke ilişkileri iyi şekilde gelişsin ticaret artsın Turizm artsın.

İki ülkenin yakınlaşması iki ülkeye fayda sağlar. İki ülkenin problem yaşaması iki ülkeye de zarar verir. Aklın yolu iyi ilişkileri daha da geliştirmektir.

Bu coğrafya bizim için değerli, burasını yani Urumiyeyi ben Türkiye’de ki Malatya ya benzettim. Özellikle Yeşilyurt’unhavası var burada, Kayısı, Kiraz, elma ve meyve üretimi serinliği ile İran’ın Malatya’sı Urumiye.

Malatya-Urumiye arasında kardeş şehir benzeri bir çalışmayı genel başkan yardımcımız Hamit Özpolat bey seslendirdi. Bu çok isabetli olur.

Heyetimize gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı şahsınızda Urumiye halkına teşekkür ederim’ dedi.

Ziyaret sonrası GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 6 Şubat depreminde Türkiye’ye yardım ve desteklerinden dolayı Urumiye Ticaret ve sanayi Odası başkanı Gasim Karimi’ye teşekkür plaketi verdi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi