enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5102
EURO
34,8761
ALTIN
2.440,50
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Büyük bir irade var

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Büyük bir irade var
REKLAM ALANI
12.03.2024
0
A+
A-

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Büyük bir irade var

ANKARA – BHA

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim açıklamasına yönelik açıklamalarda bulunan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

”Yakın coğrafyamıza bakarsak pusula demokrasimizin gücünü gösteriyor. Az ya da çok bu partileri vatandaşlarımız var etti. Siyasal bilince sahip bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler. Bizim hatırlanacağımız şeyler eserlerdir, yaptığımız işlerdir. Ben çok uzun zamandır kendisi ile beraberim. Yorulmaksızın, durmak bilmeksizin çalışır. Siyasette gençlerin yetişmesine çok önem veriyor. Onlara bir gün bayrağı devralacaklarını her zaman hatırlatıyor. Siyaset yaptığımız görevlerden daha geniş bir şey. Cumhurbaşkanımız için siyaset bir hayat tarzı. O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil.”

 

”Vatandaşımız Cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor”

Çelik bununla ilgili bir gündemleri olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

”Bununla ilgili bir siyasi gündemimiz yok Meclis’in kendini feshetmesi gibi. Önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendireceğiz. Siyasette bildiğim bir şey var. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar verir. Vatandaşımız cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor. Böyle büyük bir irade var. Cumhurbaşkanımızın liderliği organik. Millet kal derse kalırız, git derse gideriz der cumhurbaşkanımız da. Seçim vesilesi ile dışarda gördüğüm Cumhurbaşkanımıza teveccüh artarak devam ediyor. Herhangi bir dış politika dosyasında artık Cumhurbaşkanına sunum yapılamaz, ezbere biliyor. Bu Türkiye için çok büyük bir kazanım. Çeşitli ülkelerde devlet adamı üretme konusunda sorun var. Türkiye başka ülkelerle mukayese edildiğinde genç devlet adamları konusunda Türkiye avantajlı bir durumda bulunuyor.” dedi.

”Saha böyle söylemiyor”

Geçen seçimlerde bize Sayın Kılıçdaroğlu için önde deniyordu. Bir sürü siyaset bilimci, daha sonra analizinde nasıl yanıldığını izah etmek zorunda kaldı. O zaman dedik ki saha böyle söylemiyor. Bu kadar seçim geçirdik, iyi kötü görüyoruz. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantılar sonrasında verilen kararların vatandaşlarımız tarafından heyecanla kabul gördüğünü görüyorum. Yerel yönetimler başkanlığımız var bizim. Seçim bittikten sonra 5 yıl boyunca sürekli fotoğraf çeker. Masaya oturduğumuzda bu 5 yıllık performanslar bakılır. AK Parti Genel Merkezi izole değil. Anadolu’daki her yere hakim bir siyaset merkezi. Adayların tespit edilmesinde birden fazla mekanizma kullanılıyor. Siyaset bir matematik alanı değil, mutlak değil. Ancak 20 yıldır denenmiş metotlar bunlar. ”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi