enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

502 terörist etkisiz hale getirildi

502 terörist etkisiz hale getirildi
REKLAM ALANI
06.12.2023
0
A+
A-

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığında (GAMER) düzenlenen toplantıda Bakan Yerlikaya; Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Kaçakçılık, Asayiş, Kadına Şiddet, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı konularına dair bilgiler paylaştı.

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, konuşmasında göreve 180 gün önce başladıklarını ve ilk günden itibaren millete hizmet etme düşüncesi içinde büyük bir gayret ile çalıştıklarını ifade etti. Daha önceden Ankara’da 90, İstanbul’da ise 120 günlük verileri paylaştıklarını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “1 Haziran-30 Kasım tarihleri arasındaki 180 günde yapılan çalışmalarımızı da şimdi sizlerle paylaşacağız. Yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin terör örgütleri, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, tefeciler, göçmen kaçakçılığı organizatörleri, siber suçlar, asayiş ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında operasyonlarımızı vatan toprağının her karışında, gece gündüz demeden sürdürüyoruz.” diye konuştu.

“İçişleri Bakanlığı Olarak En Büyük Görevimiz Türkiye’nin Huzuru”

Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalıştıklarını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “100 yıl önce dişimizle, tırnağımızla, canımızla, kanımızla kurduğumuz Cumhuriyetimiz bir asrı tamamladı. Şimdi ise önümüzde Cumhuriyetimizin 2. asrı olan Türkiye Yüzyılı var. Türkiye Yüzyılı’nda İçişleri Bakanlığı olarak en büyük görevimiz, Türkiye’nin huzurunu tesis etmektir.” ifadelerini kullandı.

Bölücü Terör Örgütüne Yönelik 13 Bin 641 Operasyon Yapıldı

Atılan her adımdan temel referanslarının hukuk ve insan hakları olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Yerlikaya, 40 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin huzuruna ve kardeşliğine kast eden Bölücü Terör Örgütü’yle mücadelede bin yıldır olduğu gibi kardeşliğin galip geldiğini kaydetti. Terörle mücadele kapsamında son 180 günde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik İHA’larımız, SİHA’larımız ve İKU’larımız 28 bin 180 saat uçuş gerçekleştirdiler. Bu dönemde, Bölücü Terör Örgütü PKK/KCK’ya yönelik bin 973’ü şehir, 11 bin 668’i kırsalda olmak üzere toplam 13 bin 641 operasyon yapıldı. Kırsalda gerçekleşen operasyonların 46’sı büyük, 254’ü orta, 11 bin 368’i küçük operasyonlardı. Bölücü Terör Örgütü’ne yönelik yapılan tüm operasyonlarda 502 terörist etkisiz hale getirildi. 3 bin 583 şüpheli gözaltına alınırken, 770’i tutuklandı, 684’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Türkiye Yüzyılı’nda teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esasına ve temel stratejilerine değinen İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Teröre ve terörizme karşı mücadelede temel vizyonumuz bitme ve tükenme noktasına gelen terörü ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkartmaktır. Temel stratejimiz, toplumsal kaynaklarıyla birlikte terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmaktır. İnşallah, bu azim ve kararlılıkla, terörün bütün uzantılarını vatanımızdan kazıyıp atacağız.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi