enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Siverek-Samsat-Kahta etkileşimi

16.05.2020
0
A+
A-

 

Korona salgınından da edindiğimiz tecrübelerle de pekişti ki şehirlerimizin yaşanılabilir, sürdürülebilir bir gelişmeyle halkın ihtiyaçlarına cevap vermesi farzdır. Bölgemizde kıt imkanlara rağmen belediyeler bu konuda çaba sarf etmekteler. Bu yazımda bu konuda bir kaç örnek vermek istiyorum.

Örneklerden biri Nissibi Köprüsünün Siverek tarafında takdire şayan bir piknik ve mesire alanı yapılması. Bu proje hem Kahta-Gerger hem de Siverek için büyük önem arz etmektedir. Siverek 1940 yıllara kadar da bölgenin merkezi şehriydi. Kahta ve Gerger’in Fırat’a yakın bölgeleri için en yakın şehir Siverek idi. Umarız projeleriyle ve gelişmesiyle Siverek eski önemine kavuşur.

Diğer bir örnek ise Kahta Sahil Yolu Projesidir. Bu proje önceki yıllarda özel idare tarafından başlatılmıştı. Bir takım sebeplerden dolayı  proje yarıda bırakılmıştı. Bilindiği kadarıyla geçenlerde çalışmalar yeniden gündeme alındı, inşallah hayata geçirilecek. Böyle projelerle bölgenin Barajın nimetlerinin bir tanesinden faydalanması sağlanacaktır.

Üçüncü örnek ise ; deprem sonrası Samsat ilçesinin durumudur. Deprem sonrası Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat kısa bir sürede çalışmalarıyla ve halktan biri olarak ilçe halkının teveccühüne mazhar oldu. Özellikle yeşil alan çalışmaları, çevre düzenlemesi, tarihi görünümüyle büyük bir taziye evini ilçeye kazandırdı.

Sayın Fırat ve Meclisi son olarak, ilçe sakinlerinin gidip dinleneceği piknik ve mesire alanının bitki örtüsünü genişleten ve alan içerisinde yürüyüş yolları, kamelyalar, çocuk oyun parkları, su oyunları gibi bir sahil projesini başlattı.

Samsat Belediyesi bu önemli projeyi hizmet verir hale getirince, öyle sanıyorum ki Çatak Dinlenme Tesisleri, Siverek Dinlenme Tesislerinden sonra Samsat, Sahil Projesiyle bölgenin tanıtım ve turizmine büyük bir katma değer katacaktır.  Başkan Halil Fırat’a ilçeye katkıları ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Umarım Siverek, Samsat ve Kahta belediyeleri birbirlerine etkileşimde bulunarak bölgesel gelişmeye büyük katkı sağlarlar…

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi