enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2691
EURO
34,7732
ALTIN
2.412,18
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
19°C
Adıyaman
19°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Prof. Dr. Orhan Değer: Arının havasından bile faydalanıyoruz

Prof. Dr. Orhan Değer: Arının havasından bile faydalanıyoruz
REKLAM ALANI
26.04.2024
0
A+
A-

Prof. Dr. Orhan Değer: Arının havasından bile faydalanıyoruz

ANTALYA – BHA 

Antalya’da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı’nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda Türkiye ve global düzeydeki markaların yarışabileceğini belirtti.

Değer konuşmasında şu ifadeleri kullandı,

”Bir sürü arı ürünü üretiyoruz. Yaşlanma karşıtı etkilerini anlattım. Hem normal yaşlanmayı engelliyor hem de cilt üzerindeki yaşlanmayı geciktiriyor. Dolayısıyla Türkiye’de üretilen bir takım kozmetiklere bu arı ürünlerini kattık ve çok güzel bunlarla ilgili klinik çalışmaları yapıldı, harika ürünler meydana getirdi. Arı ürünleri onları daha da katma değerli hale getirdi. Dünyadaki çok iyi markalarla yarışabilecek düzeyimiz var şu an.

Arı bir kere doğal bir varlık. Bir şifa kaynağı arı. Bilmediğimiz bir sürü şey daha var. Bildiğimiz sadece bu kadar dolayısıyla doğal bir şeyi biz hiç etkilemeden o ürünlere kattığımız için de o ürünlerin kıymetini arttırıyoruz. Örneğin başkaları onları kimyasal maddelerle yapıyorlar. O etkileri sentez edilmiş organik kimyasal maddeden yapıyorlar. Bizimkisi ise doğal, arının kendi ürününü oraya katıyoruz. Bunların hepsinin dozajları miktarları ayarlanıyor, bu ürünlerin hepsinde sadece kozmetik yok. İçilenler de var. Hap formlarımız da var.

”Ürünlere yoğun bir ilgi var”

Bu sempozyum sayesinde tanınırlığın daha da artacağını öngören Prof. Dr. Orhan Değer,

”Trabzon’da ürünlere yoğun bir ilgi var diyebiliriz. Hedefimiz hemen bir kazanç elde edip köşeyi dönelim değil, hedef Türkler bu ürünleri yapabiliyor demek. Ürünleri insanlara göstere göstere inandırdık diyebilirim. Ben inanıyorum ki bu sempozyumda da birçok yere dağılacağız. Yani hedefimiz şu, biz Türkiye’de bu ürünleri yapıyoruz ve daha da başarılı olacağımıza inanıyorum.

Havasından bile faydalanıyoruz. Şu anda da dünyada ilk defa klinik yani hekim kökenli araştırma yapacağız. Arı havasını hastalarda deneyeceğiz. İnşallah sonuçlarını da size aktarırız.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi