enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

800 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖZEL İKRA KOLEJİNİN TEMELİ ATILDI       

800 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖZEL İKRA KOLEJİNİN TEMELİ ATILDI       
REKLAM ALANI
14.11.2015
0
A+
A-

        Adıyaman’da devlet tarafından son üç yılda eğitime yapılan büyük yatırımların yanında özel sektörde boş durmuyor. Eğitimci Süleyman Toprak tarafından yapılacak 800 öğrenci kapasiteli kolejin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Karadağ mevkiinde temeli atılarak yapımına başlanan 800 öğrenci kapasiteli İkra Kolejinin 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunda hizmete gireceği açıklandı. 
7 Bin 80 metrekare alan üzerine kurulan özel okulun 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hizmete sunulacağını açıklayan İkra Kolejinin sahibi eğitimci Süleyman Toprak, “İkra Koleji 1999 yılından öğretmenlik hayatıma başladığımda hayalim ve idealim olan bir projeydi. O günden bugüne bu projeyi gerçekleştirmek için çalıştım. Allah’a şükür bu hayalim gerçekleşti. Bu okulda milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Okulumuz toplam 40 derslik olup 7 Bin 80 metrekare alan üzerine yapılacaktır. Okulumuz 800 öğrenci kapasiteli olup, laboratuarları, konferans salonları, spor salonlarıyla öğrencilerimizin her türlü sosyal aktivitelerini gerçekleştirecek sosyal donatıya da sahip olacaktır”dedi.
İkra Kolejinin Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, “İlim doğru bilgi demektir, doğru bilgiyi uygulamaktır. İyi niyetlerle yola çıkarılarak bugün temeli atılan bu okulumuzda inşallah güzel hizmetler gerçekleştirilir”dedi. 
İkra Kolejinin Adıyaman’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “inşallah bu okulumuz Adıyaman’ın güzide bir okulu haline gelir. Bu okul inşallah Süleyman beyin hayalindeki o projeye ve inşaatına yansır. Bu okulumuzun Adıyaman’ın eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
Adıyaman’daki eğitime yaptığı katkılardan dolayı İkra Kolejinin sahibi Süleyman Toprak’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Mahmut Demirtaş ise, “Adıyaman’ın eğitim alanında bu tür projelere çok ihtiyacı var. Bizlerde Adıyaman’da eğitim seviyesinin üst noktalara çıkarılmasını sağlamak için bir taraftan Milli Eğitim Bakanlığımızın bir taraftan İl Özel İdaresinin kaynakları ve bir taraftan da özel sektör girişimcilerimizin katkılarıyla eğitim problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Eğitim ve okul için yapılan bütün yatırımlar geleceğe yapılan en büyük yatırımlardır. Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bugün temelini atacağımız bu eğitim yuvasının ülkemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından yapılan duayla İkra Kolejinin temeline ilk harç atılarak okul inşaatına start verilmiş oldu. 
İkra Kolejinin temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hürev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, bazı kurum amirleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 

  
 

 

 
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi