enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Yeşilçam’ın gülen yüzü Adile Naşit’in 36’ncı ölüm yıl dönümü

Yeşilçam’ın gülen yüzü Adile Naşit’in 36’ncı ölüm yıl dönümü
REKLAM ALANI
11.12.2023
0
A+
A-

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Adile Naşit’in ölümünün üzerinden 36 yıl geçti.

featured

Yeşilçam’ın gülen yüzü Adile Naşit’in 36’ncı ölüm yıl dönümü

Yeşilçam’ın Hafize Anası olarak tanınan Adile Naşit’in ölümünün üzerinden 36 yıl geçti. Sevilen oyuncu 36’ncı ölüm yıl dönümünde unutulmadı.

Adile Naşit kimdir?

17 Haziran 1930 doğumlu Adile Naşit, komedyen bir baba ile tiyatrocu bir annenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının ölümünün ardından 14 yaşında öğrenim gördüğü okulu bırakarak İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Çocuk Tiyatrosu bölümüne girdi. Sırasıyla Muammer Karaca Tiyatrosu, kendi kurdukları tiyatro topluluğu, yine kendilerinin kurduğu Naşit Tiyatrosu ve Gazanfer Özcan – Gönül Ülkü tiyatrolarında aktif olarak rol aldı. Aralarında Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın da bulunduğu müzikallerde de rol alan Naşit, 1947 yılında sinemadaki ilk deneyimini Yara filmiyle gerçekleştirdikten sonra 1970’lerle birlikte birçok projede yer aldı.

Bu yıllarda ‘İşte Hayat’ filminde oynadı ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal Ödülü’ne layık görüldü. Adile Naşit, özellikle Hababam Sınıfı serisindeki ‘Hafize Ana’ karakteriyle zihinlere kazınırken Neşeli Günler gibi filmlerdeki rolleriyle de unutulmazlar arasına girdi. Adile Naşit televizyonda da aktif olarak yer aldı ve 1980’li yıllarda TRT’de başlayan ‘Uykudan Önce’ programıyla bir neslin ‘Masalcı Teyze’si olarak akıllarda yer etti. Türk sinemasının en özgün ve önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen usta sanatçı 11 Aralık 1987’de 57 yaşındayken hayata veda etti.

Yeşilçam’ın gülen yüzü Adile Naşit’in 36’ncı ölüm yıl dönümü

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi